Στο μικροσκόπιο της ΕΕ μπαίνει το σύστημα πληρωμών Apple Pay

Στο μικροσκόπιο της ΕΕ μπαίνει το σύστημα πληρωμών Apple Pay

Οι ρυθμιστικές αρχές αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα πληρωμών της Apple

 

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου της Apple δήλωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένδειξη ότι η αρχή επιβολής προσπαθεί να κλείσει τυχόν παραθυράκια και να ενισχύσει την υπόθεσή της κατά του Κατασκευαστής iPhone.

Ο επόπτης ανταγωνισμού της ΕΕ κατηγόρησε πέρυσι την Apple ότι περιόρισε την πρόσβαση των ανταγωνιστών της στην τεχνολογία tap-and-go, Near-Field Communication (NFC), που χρησιμοποιείται για κινητά πορτοφόλια, καθιστώντας δύσκολη την ανάπτυξη ανταγωνιστικών υπηρεσιών σε συσκευές Apple.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την αποστολή αιτημάτων για πληροφορίες», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής, ενώ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

Η Apple είχε προηγουμένως επισημάνει την επιτυχία του PayPal στο λειτουργικό της σύστημα για κινητά iOS ως επιλογή για τους χρήστες, καθώς και τον ανταγωνισμό από τη Δανέζικη ανταγωνίστρια MobilePay, τη Σουηδική Swish και τη βελγική Payconiq.
Ωστόσο, η νορβηγική εφαρμογή πληρωμών για κινητές συσκευές και η καταγγέλλων Vipps είπε ότι οι εναλλακτικές λύσεις για το NFC είναι δυσκίνητες και όχι ανταγωνιστικές.
Το αίτημα της Επιτροπής για πληροφορίες σε ανταγωνιστές και εμπόρους λιανικής είναι ασυνήθιστο καθώς έρχεται τρεις μήνες αφότου η Apple υπερασπίστηκε τον εαυτό της σε ακρόαση στις 14 Φεβρουαρίου.

Η ρυθμιστική αρχή, η οποία μπορεί να επιβάλει πρόστιμο στην Apple έως και το 10% του παγκόσμιου τζίρου της εάν κριθεί ένοχη για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων, συνήθως εκδίδει αποφάσεις μετά από τέτοιες ακροάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ