Μονομαχία για δύο το λιμάνι Ηρακλείου - Κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα και όμιλος Γκριμάλντι τα δύο σχήματα

Μονομαχία για δύο το λιμάνι Ηρακλείου - Κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα και όμιλος Γκριμάλντι τα δύο σχήματα

Σε μονομαχία μεταξύ αφενός του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι και αφετέρου της κοινοπραξίας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Aviareps, συμφερόντων του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου, εξελίχθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, παρέλαβε σήμερα, Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, δύο προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67%του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου» (ΟΛΗ Α.Ε.).

Ειδικότερα, προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

  • Κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – AVIAREPS ΕΛΛΑΣ Α.Ε. – NECTAR HOLDINGS LTD
  • Κοινοπραξία Grimaldi Euromed S.p.A. & Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Οι φάκελοι των προσφορών των υποψήφιων επενδυτών θα αποσφραγιστούν την Τετάρτη 26 Απριλίου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην ΟΛΗ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου.

Στον διαγωνισμό αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει τις εταιρείες «Deloitte Business Solutions – Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.» ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο, την εταιρεία «Φορτσάκης – Δρακόπουλος – Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία» ως νομικό σύμβουλο, και το «Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε.» ως τεχνικό σύμβουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ