ΥΠΑΝ: Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης 65 επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου

ΥΠΑΝ: Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης 65 επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 107 εκατομμύρια ευρώ.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των 65 επενδυτικών σχεδίων που, σε συνέχεια των υπ' αριθμ. 90573/1-9-2020 και 90574/1-9-2020 αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Παπαθανάση, και σύμφωνα με τα ποσά ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων, υπάγονται στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 για το έτος 2020 και κατανεμήθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 107 εκατομμύρια ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στα 47,9 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα:

- Στον 5ο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» υπήχθησαν 24 επενδυτικά σχέδια.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 28.430.205,70€ και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 47.863.907,18€.

- Στον 3ο κύκλο του καθεστώτος «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» υπήχθησαν 41 επενδυτικά σχέδια.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 78.706.619,28€ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Οι πίνακες κατάταξης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα ependyseis.gr. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης των ατομικών αποφάσεων υπαγωγής των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η επικείμενη αναμόρφωση του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου του Αναπτυξιακού Νόμου, θα οδηγήσει σε σημαντική επιτάχυνση και ευελιξία των διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων. «Μειώνουμε το γραφειοκρατικό βάρος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» αναφέρει το ΥΠΑΝΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ