ΕΡΓΟΣΕ:To καλοκαίρι η δημοπράτηση 6 έργων ύψους 3,3 δισ. ευρώ

ΕΡΓΟΣΕ:To καλοκαίρι η δημοπράτηση 6 έργων ύψους 3,3 δισ. ευρώ

Θα δημοπρατηθούν με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου

 

Το επενδυτικό στρατηγικό πρόγραμμα της ΕΡΓΟΣΕ, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρεάις, Χρήστος Βίνης σε συζήτηση στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Τα συνολικά 6 έργα αναμένεται όπως διευκρίνισε να δημοπρατηθούν μέσα στο καλοκαίρι του 2021 με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ευέλικτο αυτό τύπου διαγωνισμού ο οποίος αποτελεί και προϋπόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση τέτοιων σύνθετων έργων.
«Τα λιμάνια μπορούν να γίνουν πύλες εισόδου ευημερίας και ανάπτυξης», ανέφερε ο Γιάννης Χαραλαμπάκης, Managing Director, BlackSummit Financial Group . Οι λιμένες λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα αφού αυξάνουν τις ευκαιρίες δικτύωσης, βελτιώνουν εισοδήματα και θέσεις εργασίας ενώ αποτελούν και μοχλό νέων επενδύσεων.

Ο κ. Χαραλαμπάκης αναφέρθηκε επίσης στην ολιστική ανάπτυξη που εκτός από υποδομές και έργα προάγουν την ασφάλεια, προσφέρουν στο περιβάλλον, βελτιώνουν την ζωή των ανθρώπων και στηρίζουν την ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ