Επίσημη "αυλαία" για το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Ανακοινώθηκαν οι έξι ανάδοχοι - Μέσα στις επόμενες ώρες το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών

Επίσημη "αυλαία" για το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Με τη συμπλήρωση εννέα ετών από την προηγούμενη έκδοση 10ετούς ομολόγου και με την απόδοση να αποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2005, ο ΟΔΔΗΧ κάνει το μεγάλο βήμα και ξεκινάει τη διαδικασία έκδοσης. Ορίστηκαν οι έξι ανάδοχοι και ακολουθεί το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών. Ελπίδες για απόδοση κοντά στο 3,6%. 

Ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν οι έξι ανάδοχοι της έκδοσης. Πρόκειται για την BNP Paribas, την Citi, την Credit Suisse, την Goldman Sachs την HSBC και την JP Morgan. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διαδικασία της έκδοσης θα ξεκινήσει στο «κοντινό μέλλον». Ωστόσο, οι διαδικασίες εκτιμάται ότι θα είναι ταχύτατες με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει αργότερα σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί στο 3,6% που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το τέλος του 2005. Είναι η πρώτη έκδοση ελληνικού 10ετούς ομολόγου μετά τον Μάρτιο του 2010, όταν το κουπόνι της έκδοσης είχε διαμορφωθεί στο 6,25%. Στην αγορά διατυπώνουν την εκτίμηση ότι το κουπόνι της έκδοσης μπορεί να διαμορφωθεί και κάτω από το 3,6% ώστε η απόδοση –με δεδομένη και την τιμή διάθεσης- να πλησιάσει στο 3,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ