Μαθιός: Η πολιτεία οφείλει να διευκολύνει τους επενδυτές

Μαθιός: Η πολιτεία οφείλει να διευκολύνει τους επενδυτές

Για την άρνηση του ΥΠΟΙΚ σε παράταση, μέχρι το τέλος του 2018, της προθεσμίας ολοκλήρωσης επενδύσεων των επιχειρήσεων που υπήχθησαν στους αναπτυξιακούς νόμους.

"Μέχρι να επιστρέψει η οικονομία στην κανονικότητα και να επανακάμψουν οι επενδύσεις, η Πολιτεία οφείλει να διευκολύνει τους επενδυτές και να μην προβάλλει αρνήσεις για τις δυσκολίες που συναντούν", δήλωσεο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά από συζήτηση για την έγγραφη άρνηση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για παράταση, μέχρι το τέλος του 2018, της προθεσμίας ολοκλήρωσης επενδύσεων των επιχειρήσεων που υπήχθησαν στους αναπτυξιακούς νόμους.

Αναφερόμενος στηνάρνηση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Μαθιός πρόσθεσε ακόμη πως τα αρμόδια για την ανάπτυξη υπουργεία θα πρέπει να προσμετρούν στις αποφάσεις τους τις ιδιαιτερότητες της οικονομίας από το 2009 και μετά, λόγω της κρίσης και της αδυναμίας ρευστότητας μετά την επιβολή των capital controls και να συνδυάζουν τις επιπτώσεις από την άρνησή τους και με τις ανάγκες απορρόφησης της ανεργίας μέσω των νέων επενδύσεων.