ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 0,8% στην ελληνική οικονομία το γ΄ τρίμηνο

ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 0,8% στην ελληνική οικονομία το γ΄ τρίμηνο
Ανάπτυξη 0,8% εμφάνισε η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο έναντι αρχικών εκτιμήσεων για ανάπτυξη 0,5%, σύμφωνα με τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Στο μεταξύ, σε ετήσια βάση, ήτοι σε σχέση ε το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 1,8% την εξεταζόμενη περίοδο έναντι 1,5% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του τρίτου τριμήνου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 3ο τρίμηνο 2016, παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2015 έναντι της αύξησης 1,2% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 3ου τριμήνου.

Οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Σεπτεμβρίου Ισοζυγίου Πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ