Μικτή η εικόνα στις ευρωαγορές εν μέσω Fed και BoJ

Μικτή η εικόνα στις ευρωαγορές εν μέσω Fed και BoJ
Κέρδη στο βορρά... απώλειες στο νότο - Υποχωρεί ελαφρά το ευρώ

Μικτά πρόσημα παρουσίασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης εν μέσω των κρίσιμων συνεδριάσεων των Fed και Boj. Οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές πλην Παρισιού κινήθηκαν ελαφρά ανοδικά, ενώ στο νότο υπήρξε μια μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα από τους επενδυτές. Παράλληλα, ήπια στήριξη παρείχε και το πετρέλαιο, ενώ στον αντίποδα, σημαντικές απώλειες (2,2%) κατέγραψε και πάλι η Deutsche Bank, που βρίσκεται στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό.

Πάντως,οι περισσότεροι αναλυτές δεν αναμένουν από τη Fed να προχωρήσει τον Σεπτέμβριοσε αύξηση των επιτοκίωνμετά τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στις ΗΠΑ. Παράλληλα αβεβαιότητα επικρατεί για τις επικείμενες αποφάσεις της BoJ, με μερίδα αναλυτών να εκτιμά ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε περεταίρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.

Στους δείκτες τώρα, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε οριακά 0,08% στις 341 μονάδες. Στο Λονδίνο, οFTSE 100σημείωσε άνοδο 0,25%στις 6.830 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτηςDAXκινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 10.393 μονάδες ενώ στο Παρίσι οCAC 40έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 4.388 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτηςIBEXτης Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,34% στις 8.686 μονάδες και ο δείκτηςMIBστο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 1,17% στις 16.207 μονάδες.

Στα ταμπλό, συνεχίστηκαν οι πιέσεις στη μετοχή τηςDeutsche Bank (-2,2%)μετά την άρνηση της διοίκησης να πληρώσει το πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολ. που της επέβαλε το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης.

Στηναγορά συναλλάγματος, τοευρώυποχωρεί 0,1% έναντι του δολαρίουστο 1,1169 δολ.από 1,1176 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγοράεμπορευμάτων, η τιμή τουχρυσούσημειώνει άνοδο 0,1% στα 1,319 δολ./oz. Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκεη τιμή του πετρελαίουστον απόηχο της αισιοδοξίας του προέδρου της Βενεζουέλας ότι οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ είναι κοντά σε συμφωνία για την σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 1,1% στα 43,75 δολάρια ανά βαρέλι.