WS: Γύρισε ανοδικά μετά τα "καθησυχαστικά" μάκρο

WS: Γύρισε ανοδικά μετά τα "καθησυχαστικά" μάκρο
Αναθάρρησαν οι επενδυτές εν μέσω πετρελαϊκής ανάκαμψης - Κέρδη για χρυσό

Με ελαφρά κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street μετά το τριήμερο διάλλειμα (είχε αργία τη Δευτέρα), με τους επενδυτές να αφομοιώνουν μια σειρά από επενδυτικές συμφωνίες και μάκρο που ανακοινώθηκαν μέσα στη μέρα. Παράλληλα "χωνεύουν" και τα αρνητικά στοιχεία του κλάδου υπηρεσιών, τα οποία συμπληρώνουν το «παζλ» με τις ενδείξεις για το αν η Fed πρόκειται να αυξήσει άμεσα τα επιτόκια ή όχι. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι δείκτες κατέγραφαν απώλειες, ωστόσο τα μάκρο αναπτέρωσαν τις ελπίδες των επενδυτών για μια τη μη άμεση αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβρη. Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο ανέκαμψε απο εκεί που έχανε, ενώ έδαφος κέρδισεο χρυσός.

Στους δείκτες τώρα, ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesενισχύθηκε κατά 0,18% στις 18.525 μονάδες, ενώ ο δείκτηςNasdaqκινήθηκε υψηλότερα κατά 0,42%στις 5.272 μονάδες. Ο S&P 500κατέγραψε κέρδη0,19% στις 2.184 μονάδες.

Στα ταμπλό, τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η McDonald's στα 118,68 δολ. με άνοδο 2,90 δολ. ή σε ποσοστό 2,5%. Ακολουθούν η Boeing στα 132,91 δολ. με κέρδη 1,32% και η Intel στα 36,39 δολ. με άνοδο 0,86%.

Στοναντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η United Technologies (-0,64%), η General Electric (-0,58%) και η Disney (-0,46%). Παράλληλα μεγάλες απώλειες πάνω από 1,22% κατέγραψε ηBofA, ενώ πτώση σημειίωσαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες (FordMotors,GeneralMotors), αλλά και ηJPMorgan.

Στα του «μαύρου χρυσού», τοαργόενισχύθηκε κατά 1% στα 45 δολ/βαρέλι, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφει το Μπρεντ κατά -0,70% στα 47,30 δολάρια/βαρέλι.

Ταδολάριοχάνει 1% έναντι του γιεν, ενώ έδαφος κερδίζει οχρυσόςμε +2 στα 1.354δολάρια ανά ουγκιά.

Στα επιχειρηματικά νέα, ηBayerαύξησε την προσφορά της για την αγορά της Monsanto Co και τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα των σπόρων και των φυτοφαρμάκων, αν και η γερμανική εταιρεία δήλωσε πως η υψηλότερη τιμή εξαρτάται από την επίτευξη μιας "συναλλαγής μέσω διαπραγμάτευσης". Πληρώνει πλέον 127,5 δολάρια ανά μετοχή για τον αμερικανικό κολοσσό από 125 δολάρια προηγουμένως. Η Monsanto σημειώνει μικρά κέρδη 0,6%.

ΗPayPalπέτυχε ακόμη μία συμφωνία για το δίκτυο πληρωμών της, αυτή τη φορά με τη MasterCard, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να παρουσιάσει μεγαλύτερη δραστηριότητα στα καταστήματα. Η συμφωνία με τη Visa νωρίτερα φέτος, αλλά και αυτή με τη MasterCard συνιστούν τα μεγαλύτερες κινήσεις της Pay Pal από τότε που διαχωρίστηκε από την eBay πέρυσι.

Η καναδική εταιρεία αγωγώνEnbridgeInc συμφώνησε να αγοράσει την Spectra Energy Corp. σε μια συμφωνία ύψους 28 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας μια μεγάλη βορειοαμερικανική εταιρεία ενεργειακών υποδομών σε μια περίοδο που οι διαχειριστές της ενεργειακής βιομηχανίας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου. Η Spectra Energy σημειώνει άλμα 12%, ενώ η Enbridge κερδίζει 3,8%.

Από την πλευρά της, η General Electric ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά δύο ευρωπαϊκών εταιρειών εκτύπωσης 3-D έναντι συνολικά 1,4 δισ. δολ. Ειδικότερα, η εταιρεία θα απορροφήσει τη σουηδική Arcam AB και τη γερμανική SLM Solutions Group AG.

Ράλι 52% καταγράφει η μετοχή της Cepheid, μετά από την απόφαση της Danaher να εξαγοράσει την εταιρεία, έναντι 4 δισ. δολαρίων. Ο επιστημονικός, τεχνολογικός όμιλος, και δραστηριοτήτων υγειονομικής περίθαλψης Danaher, ανακοίνωσε ότι αγοράζει την εταιρεία μοριακής διάγνωσης Cepheid έναντι 53 δολαρίων ανά μετοχή. Η συμφωνία συνιστά premium 54% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Cepheid την Παρασκευή, αποτιμώντας την εταιρεία στα 4 δισ. δολάρια.