Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου
Πτώση κατέγραφαν σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν το ενδεχόμενο πάγωμα της παραγωγής θα έχει κάποιο αντίκτυπο στην κορεσμένη αγορά.

Οι μεγάλοι εξαγωγείς πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, έχουν προτείνει το πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου, τα οποία ήταν κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδο, μόνο εάν κάνουν το ίδιο και άλλοι παραγωγοί.

«Εάν παγώσουν την παραγωγή στα επίπεδα του Ιανουαρίου όπου υπάρχει ήδη υπερπροσφορά κατά περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, τότε αυτό απλά παρατείνει την κατάσταση της υπερβάλλουσας προσφοράς», ανέφερε ο αναλυτής της Energy Aspects Ντομινίκ Χέιγουντ. Επίσης, το Ιράν, που έχει τώρα απαλλαχθεί από τις κυρώσεις της Δύσης που έπλητταν το εμπόριο αργού, φαίνεται απίθανο να συμφωνήσει σε πλαφόν στην παραγωγή.

Στις 13:03 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσαν κατά 0,3% στα 34,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωναν πτώση κατά 0,7% στα 33,15 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ