Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου
Διορθωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου διακόπτοντας την πτώση στα επίπεδα του 2003 που καταγράφήκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά την επιστροφή του Ιράν στις αγορές.

Σύμφωνα με χρηματιστές, οι τιμές έβρισκαν στήριξη στα θετικά στοιχεία για το πετρέλαιο στην Κίνα, όπου η προκαταρκτική ζήτηση για πετρέλαιο το 2015 ήταν στο επίπεδο ρεκόρ των 10,32 εκατ. βαρελιών την ημέρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,5% σε σχέση με το 2014.

Ωστόσο, η αύξηση στην κατανάλωση πετρελαίου στην Κίνα το 2016 αναμένεται χαμηλότερη, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο οικονομία επιβραδύνεται περαιτέρω και η κυβέρνηση περιορίζει τις φοροαπαλλαγές για τις αγορές οχημάτων.

Στις 09:57 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κινούνταν στα 29,42 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 87 σεντς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό σημείωναν άνοδο 29 σεντς στα 29,71 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές χθες έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2003 καθώς ήρθησαν οι κυρώσεις της Δύσης σε βάρος του Ιράν. Η Τεχεράνη στη συνέχεια έδωσε εντολή για σημαντική αύξηση της παραγωγής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ