Τζάκρη: Στόχος η επαναλειτουργία βιομηχανιών από νέους επενδυτές

Οι επενδυτικές ευκαιρίες για νέους επιχειρηματίες και η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της επαναλειτουργίας βιομηχανιών που διέκοψαν τη λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια, αποτελεί έναν από τους στόχους της κυβέρνησης, όπως είπε η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM".
Όπως υπογράμμισε, οι περισσότερες από τις βιομηχανίες που έκλεισαν για διαφορετικούς λόγους τα τελευταία χρόνια και στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στα "χέρια" τραπεζών, μπορούν να επαναλειτουργήσουν, χωρίς να κρατικοποιηθούν και οι νέοι ιδιοκτήτες θα προκύψουν μέσα από διαγωνισμούς και σε συνεννόηση με τις τράπεζες.
"Θα πρέπει να διαθέτουν επαρκή κτιριακή υποδομή και μηχανολογικό εξοπλισμό, δεν μιλάμε για ερείπια. Πρόκειται για βιομηχανίες οι οποίες με μια μικρή προσπάθεια μπορούν να αναβιώσουν" είπε η κ. Τζάκρη και πρόσθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η κρίση ως ευκαιρία, να επιστρέψουν στις δουλειές όσοι απολύθηκαν και επιπλέον να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Το αρμόδιο υπουργείο θα διευκολύνει τους νέους επενδυτές να εξασφαλίσουν νέες άδειες λειτουργίας και επισήμανε χαρακτηριστικά πως θα τις «παρουσιάσουμε με το κλειδί στο χέρι ως καινούργια σχέδια επενδυτικά μέσα από μια διαδικασία διαφάνειας, δηλαδή νέοι επενδυτές να πάρουν έτοιμες βιομηχανίες».
Υπογράμμισε ακόμα, ότι εκτός από το σχέδιο επαναλειτουργίας αργουσών βιομηχανιών, η κυβέρνηση στοχεύει ταυτόχρονα στην επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ η κ. Τζάκρη χαρακτήρισε πολύ σημαντικό εργαλείο και το φόρουμ για τη βιομηχανία, για τη διαμόρφωση και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.
«Το ζητούμενο για τη χώρα είναι να δημιουργήσουμε μέσω της ανάπτυξης, της βιομηχανικής παραγωγής, σταθερές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας» κατέληξε η κ. Τζάκρη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «δώρο» στα εταιρικά ομόλογα, η Aegean και η σύγκριση με τα έντοκα γραμμάτια
Το ενδιαφέρον των επενδυτών για σταθερές αποδόσεις αναθερμαίνει η νέα έκδοση εταιρικού ομολόγου της Aegean,…
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναπλάσεις και επενδύσεις δίνουν νέα πνοή στο παραλιακό μέτωπο
Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καταγράφονται αυτή τη στιγμή οι περισσότερες εν εξελίξει επενδύσεις σε…
Στα κεντρικά της Chevron στο Χιούστον ο Παπασταύρου - Τι συζήτησαν
Σήμερα, η ελληνική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις στην ExxonMobil και τη Cheniere Energy.
Παπασταύρου – Τσάφος: Κρίσιμες επαφές στο Τέξας με Chevron και Exxon Mobil για τους υδρογονάνθρακες
Είναι η πρώτη φορά που κυβερνητική αντιπροσωπεία της Ελλάδας πραγματοποιεί συναντήσεις με κορυφαία στελέχη των…
Αμοιβαία κεφάλαια: Στα 41,7 δισ αυξήθηκαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Ελλήνων θεσμικών
Τα στοιχεία για το πορώτο τρίμηνο του 2025
Τα ξενοδοχεία κρατούν τα «σκήπτρα» στις επενδύσεις ακινήτων
Στην αγορά υπάρχει ενδιαφέρον για ώριμα έργα που είναι σε λειτουργία
Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής: Επιτυχής η πρώτη δοκιμαστική σύνδεση - Πότε θα τεθεί σε λειτουργία
Θα ακολουθήσουν οι δοκιμές λειτουργίας του συστήματος, με την ενσωμάτωση της νέας διασύνδεσης
Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Αποχώρησε το ιταλικό ερευνητικό σκάφος μετά το πάγωμα των πληρωμών από ΑΔΜΗΕ
Οι έρευνες στα διεθνή ύδατα, στη γραμμή Κάσου – Καρπάθου, διακόπηκαν τον περασμένο Ιούλιο
Clean Industrial Deal: Επενδύσεις 100 δισ. ευρώ για ευρωπαϊκή καθαρή τεχνολογία προτείνει η Κομισιόν
Το deal επικεντρώνεται κυρίως σε δύο στενά συνδεδεμένους τομείς: τις βιομηχανίες έντασης ενέργειας και την…
Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
Μετά το ενδιαφέρον της Chevron
Συνεργασία Ινδίας – Ελλάδας – Κύπρου σε εμπόριο και επενδύσεις μέσω του Επιχειρηματικού Συμβουλίου
Νέο κεφάλαιο στην οικονομική διπλωματία
02/07/2025 00:02
Intralot: Εξαγοράζει την Bally’s International Interactive – Πώς θα πραγματοποιηθεί το deal
02/07/2025 00:01
Τι σημαίνει η πρόταση του Euronext
01/07/2025 18:42
Euronext: Είμαστε σε συζητήσεις για την εξαγορά του ATHEX GROUP - Τι περιλαμβάνει η πρόταση
01/07/2025 18:05