Σήμερα οι προσφορές για το 67% του ΟΛΠ

Σήμερα οι προσφορές για το 67% του ΟΛΠ
Οι προσφορές για το 67% του ΟΛΠ θα υποβληθούν σήμερα το απόγευμα στο Λονδίνο, οι οποίες θα συνοδεύονται από υψηλά τιμήματα αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πολύ πάνω από την χρηματιστηριακή αξία του λιμανιού.

Η αγωνία ωστόσο όσων έχουν στοιχηματίσει πολιτικά υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης όπως και των μνηστήρων του λιμανιού, θα κρατήσει τουλάχιστον έως τις 10 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος».

Ο προτιμητέος επενδυτής υποχρεούται βάσει της σύμβασης να επενδύσει το ποσό των 350 εκατ. ευρώ με τις COSCO, Moller Maersk και ICTS να είναι οι τρεις υποψήφιοι μνηστήρες.

Εν τω μεταξύ το αργότερο μέχρι αύριο θα έρθει η ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ για τη συμφωνία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης μεταξύ του αραβοτουρκικού σχήματος Jermyn Street και της Εθνικής Τράπεζας. Θα πρόκειται για τη δεύτερη ιδιωτικοποίηση που ολοκληρώνεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά τα 14 αεροδρόμια.


Το τίμημα πώλησης του Αστέρα ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 θα καταλήξουν στα ταμεία του Δημοσίου και τα υπόλοιπα 300 σε αυτά της Εθνικής Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ