Οι ευρωαγορές έκλεισαν τον χειρότερο μήνα των τελευταίων τεσσάρων ετών

Οι ευρωαγορές έκλεισαν τον χειρότερο μήνα των τελευταίων τεσσάρων ετών
Με τις χειρότερες μηνιαίες απώλειες της τελευταίας τετραετίας έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις ανησυχίες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας να οδηγούν και σήμερα τις αγορές σε αρνητικό έδαφος.

Ειδικότερα, o γερμανικός DAX ^GDAXI-0,38% κατέγραψε πτώση 0,38% στις 10.259 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI-0,47% έκλεισε πτωτικά κατά 0,47% στις 4.653 μονάδες. Το βρετανικό χρηματιστήριο ήταν κλειστό σήμερα λόγω αργίας.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,13% στις 362,79 μονάδες. Σε επίπεδο μήνα ο δείκτης έκλεισε με απώλειες 8,5%.
Σήμερα έκλεισε ένας από τους χειρότερους μήνες των τελευταίων τεσσάρων ετών, εξαιτίας των εξελίξεων στην Κίνα. Υπολογίζεται ήδη ότι έχουν χαθεί πάνω από 5 τρισ. δολάρια από τις διεθνείς αγορές, ενώ και η μεταβλητότητα έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Στο ταμπλό, η Eni σημείωσε κέρδη 1,5%, μετά την ανακοίνωσή της ότι ανακάλυψε ένα πολύ μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, το οποίο σύντομα θα αρχίσει να εκμεταλλεύεται.

Επίσης, απώλειες που έφτασαν το 4,4% σημείωσε η γαλλική Iliad παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εταιρεία παρουσίασε απογοητευτικές ταμειακές ροές, αποδίδοντας εκεί τη διόρθωση της μετοχής.

Στο μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 0,2%, σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ