Το «χρυσό» εμπορικό κέντρο επεκτείνεται – Οι νέες επενδύσεις, τα 12.000 τ.μ και το…ενυδρείο

Το «χρυσό» εμπορικό κέντρο επεκτείνεται – Οι νέες επενδύσεις, τα 12.000 τ.μ και το…ενυδρείο
Ενώ η Lamda Development παραμένει σε στάση αναμονής προκειμένου να κριθεί το τι πρόκειται να γίνει με τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, τα σχέδια για την επέκταση του «χρυσού» της περιουσιακού στοιχείου, του Golden Hall είναι έτοιμα. Η επένδυση, προϋπολογίζεται να φτάσει στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η εκτίμηση είναι ότι οι άδειες που απαιτούνται για να ξεκινήσει η επέκταση του εμπορικού κέντρου της οδού Κηφισίας θα έχουν ληφθεί το φθινόπωρο. Από την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες της επέκτασης, κατά περίπου 30% του υφιστάμενου εμπορικού κέντρου (ή κατά 12,5 χιλ. τ.μ. επιφάνεια προς μίσθωση) το έργο θα ολοκληρωθεί σε 14 μήνες.

Ο νέος χώρος ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην ψυχαγωγία (μεταξύ άλλων δημιουργία ενυδρείου σε 2.000 τ.μ. και χώρου με διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια) θα αυξήσει κατά 500.000 με 700.000 τους επισκέπτες του Golden Hall ετησίως και θα προσθέσει περί τα 2,5 με 3 εκατ. ευρώ στο EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) του εμπορικού κέντρου. Στην επέκταση του Golden Hall θα στεγαστεί και το Ολυμπιακό Μουσείο, ενώ θα απασχοληθούν περίπου 500 εργαζόμενοι.

Τι είπαν για το Ελληνικό

Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda, παρατήρησε ότι υπάρχει χρονική υστέρηση στις διαδικασίες που προβλέπει η σύμβαση που έχει υπογραφεί, την οποία χαρακτήρισε λογική και την απέδωσε στις αλλαγές στελεχών στους αρμόδιους φορείς. Ο ίδιος αρνήθηκε να συζητήσει τι θα γίνει αν η κυβέρνηση αποφασίσει να μην υλοποιήσει τη σύμβαση για το Ελληνικό, λέγοντας πως «σε αυτή τη φάση τα νομικά αυτά ζητήματα δε μας απασχολούν». Πρόσθεσε πως η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ