Κακοκαιρία Ariel: Νέα σύσκεψη υπό τον Χρ. Στυλιανίδη - Ενεργοποιήθηκε το 112 σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά

 Κακοκαιρία Ariel: Νέα σύσκεψη υπό τον Χρ. Στυλιανίδη - Ενεργοποιήθηκε το 112 σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά

Εξετάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη της κακοκαιρίας Ariel.

Άλλη μία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, συγκλήθηκε την Τετάρτη, με τη συμμετοχή του υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, του γενικού γραμματέα, Βασίλειου Παπαγεωργίου, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μετεωρολόγων, για την αξιολόγηση των νεότερων μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην κακοκαιρία Ariel, που ήδη πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και χθες, Τρίτη.

Στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης, εξετάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη της κακοκαιρίας και αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές. Ήδη μηνύματα έχουν λάβει οι κάτοικοι σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δείτε οδηγίες αυτοπροστασίας:

Από καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Από κεραυνική δραστηριότητα

Από πλημμύρες

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σημερινό επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η ακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Τα φαινόμενα σήμερα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ