Ανεξέλεγκτη η φωτιά καίει τον Ελαιώνα της Άμφισσας - Εκκενώνεται η Βόρεια Ιτέα (pic & vid)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά καίει τον Ελαιώνα της Άμφισσας - Εκκενώνεται η Βόρεια Ιτέα (pic & vid)

Μεγάλη φωτιά και στην Αργολίδα - Το τελευταίο 24ωρο έχουν εκδηλωθεί 52 πυρκαγιές στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην ‘Αμφισσα και μάλιστα ένα μέτωπο κινείται απειλητικά πλέον προς την Ιτέα βοηθούμενο από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Φωτιά καίει ελαιόδεντρο μέσα στον ελαιώνα της Άμφισσας

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη - Ποιες είναι οι «πορτοκαλί» περιοχές (χάρτης)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε το πράσινο φως για την εκκένωση της Βόρειας πλευράς της Ιτέας και μάλιστα άμεσα. Στο σημείο έσπευσαν ήδη περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με την δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει απειλητικά.

Σημειώνεται ότι η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η ΠΥ να διατάξει την εκκένωση του, καθώς νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας (4/7), εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή «καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικης υπηρεσίας».

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς

Όπως αναφέρει σε ενημέρωση της η Πυροσβεστική Υπηρεσία: «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σερνικάκι Φωκίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 140 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Για την πυρόσβεση από αέρος επιχειρούν 11 Α/Φ και 7 Ε/Π εκ των οποίων τα 2 Ε/Π έχουν διατεθεί από τον Ελληνικό Στρατό και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της».

Μεγάλη φωτιά και στην Αργολίδα

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά στο Κρανίδι Αργολίδας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας argolikeseidhseis έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εγκαταστάσεις πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ