Υπ. Παιδείας: Αυξάνονται τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία το σχολικό έτος 2022-2023

Υπ. Παιδείας: Αυξάνονται τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία το σχολικό έτος 2022-2023

 

H Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες θα είναι ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

 

 

Από το ερχόμενο σχολικό έτος, 2022-2023 θα λειτουργούν πλέον 120, από 112 που ήταν φέτος, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες θα είναι ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022. Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Προτύπων Σχολείων, οι απόφοιτοι του Προτύπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας. Στην περίπτωση που στην Α΄ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων.

Σημειώνεται, ότι οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ή σε δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του/της μαθητή/τριας σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο που επιθυμούν.

Τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα, καθώς και την μεταξύ τους διασύνδεση μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα αναζητήσουν στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=10899

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ