Πολύωρη η απολογία Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Πολύωρη η απολογία Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Επί τέσσερις ώρες ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας ξετύλιξε το παρασκήνιο που στήθηκε γύρω από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016

κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της απολογίας του στον Άρειο Πάγο ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη Βουλή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος είναι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες, εμμένει στις καταγγελίες του και κατά πληροφορίες τόσο στο πολυσέλιδο υπόμνημα του, όσο και στην απολογία του επανέλαβε όσα περιλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει για την υπόθεση και όσα έχει καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε στην απολογία του ότι γνώριζε πως θα καταστεί κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψε για το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας ότι το έκανε για να αποκαταστήσει το όνομα και την υπόληψη του.

Η απολογία του κ. Καλογρίτσα θα συνεχιστεί κι αύριο ενώ ο κ. Παππάς έχει κληθεί να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022. πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ