Περιφέρεια Αττικής: Διάνοιξη των δημοτικών δρόμων με τη συνδρομή συνεργείων της Περιφέρειας

Περιφέρεια Αττικής: Διάνοιξη των δημοτικών δρόμων με τη συνδρομή συνεργείων της Περιφέρειας

Έμφαση δίνεται στη διάνοιξη δρόμων που οδηγούν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σε εμβολιαστικά Κέντρα αλλά και σε δημόσιους φορείς

Στη διάνοιξη των δημοτικών δρόμων συνδράμουν εντατικά, με εκχιονιστικά, χωματουργικά και άλλου τύπου μηχανήματα, ομάδες και συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ενώ ουσιαστική, στο έργο αυτό, είναι και η συμβολή των εθελοντών της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Αιγάλεω, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ατρικής, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διήμερο η Περιφέρεια έχει διαθέσει επιπλέον 315 τόνους αλάτι σε 20 δήμους ενώ συνεργεία της πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες ρίψεις αλατιού σε όλους τους περιφερειακούς δρόμους, προκειμένου να παραμένουν ανοικτοί και προσβάσιμοι.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η έμφαση δίνεται, με υπόδειξη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, στη διάνοιξη δρόμων που οδηγούν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σε εμβολιαστικά Κέντρα αλλά και σε δημόσιους φορείς (Υπουργεία, αστυνομικά τμήματα κλπ), προκειμένου να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών. «Πάνω από 50 ειδικά μηχανήματα, έχουν σταλεί σε δήμους με έντονα προβλήματα, κατόπιν αιτημάτων τους, ενώ συμμετέχουν και στον καθαρισμό οδών στην Πανεπιστημιούπολη και την Καλλιτεχνούπολη».

Σημειώνεται, επίσης, πως, και με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, συνεχίζεται η δράση της μεταφοράς ασθενών με προβλήματα προσβασιμότητας σε νοσοκομεία και δομές Υγείας από τις Μονάδες Άμεσης Παρέμβασης του ΚΕΠΙΧ, τις οποίες συνέστησαν η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ. «Από τη Δευτέρα (24 Ιανουαρίου) μέχρι και σήμερα μεταφέρθηκαν 108 ασθενείς, κυρίως νεφροπαθείς για τη διαδικασία αιμοκάθαρσης, ενώ εξυπηρετήθηκαν και πολίτες με διάφορα προβλήματα Υγείας» αναφέρεται, ενώ «συνεχίζεται η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1110 της Περιφέρειας και του ΙΣΑ το οποίο δέχεται πάσης φύσεως αιτήματα σχετικά με την κακοκαιρία, με τις κλήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 3.000».

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης υπογραμμίζει: «Σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β΄ Βαθμού είμαστε σε απόλυτη συνεργασία και συντονισμό με κοινό στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Συνεχίζουμε να συνδράμουμε το έργο των Δήμων και πέραν των αρμοδιοτήτων μας, προκειμένου να επανέλθει η Αττική μας στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για την αυταπάρνηση και την προσήλωση στο καθήκον όλες αυτές τις κρίσιμες μέρες, καθώς και την ομάδα εθελοντών από το Αιγάλεω, τους οποίους τιμούμε και συγχαίρουμε για την προσφορά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ