Κινητοποίηση του Στρατού στην Αττική Οδό - Αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αύριο

Κινητοποίηση του Στρατού στην Αττική Οδό - Αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αύριο

Η  επιχείρηση απεγκλωβισμού γίνεται από έξι σημεία

Upd Σε εξέλιξη βρίσκεται μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό με συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι αύριο η Περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια, η Βοιωτία, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, οι Σποράδες και τα Δωδεκάνησα κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό, συγκεκριμένα στο δαχτυλίδι στην Κηφισίας και στην Πεντέλης. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών που βρίσκονται στην Αττική Οδό με συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και με συνδρομή εθελοντών όπως ο Ερυθρός Σταυρός, το Χαμόγελο του Παιδιού αλλά και το ΕΚΑΒ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης. Όπως εξήγησε, οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται από τα οχήματά τους οδηγούνται σε έξι σημεία, Πεντέλης, Δουκίσσης Πλακεντίας, Δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, στα οποία τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, τους καθοδηγούν σε λεωφορεία που αναμένουν για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία. Στα σημεία αυτά θα τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη για όποιον την χρειάζεται ενώ επί τόπου υπάρχουν και ασθενοφόρα και προσέθεσε ότι αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει σιγά σιγά με τη συνέργεια των τριών δυνάμεων, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Ενόπλων Δυνάμεων και σε κάθε σημείο όπου θα φτάνουν οι δυνάμεις θα υπάρχει ο αξιωματικός που θα συντονίζει αυτή την προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Nωρίτερα

Σε εξέλιξη είναι ευρεία κινητοποίηση του στρατού και δυνάμεων για την Αττική Οδό και τονίζουν πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού γίνεται από έξι σημεία.

Επίσης αύριο κηρύσσεται αργία παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εκατοντάδες οχήματα καθηλωμένα υπό συνθήκες συνεχούς χιονόπτωσης σε ουρές πολλών χιλιομέτρων στον κλειστό δρόμο.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο προϊστάμενος του τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, με την εντολή να αναζητήσει ευθύνες για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παρακώλυσης ή της διατάραξης συγκοινωνιών.

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική.

Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό, είπε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων, συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό».

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό.

Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ