Οι NYT αποθεώνουν την Κρήτη ως προορισμό... για σκι

Οι NYT αποθεώνουν την Κρήτη ως προορισμό... για σκι

Το σχόλιο του Βασίλη Κικίλια για το δημοσίευμα.

Στις επιλογές χειμερινού τουρισμού που προσφέρει η Κρήτη και ειδικότερα για τους λάτρεις του χειμερινού σκι αναφέρεται εκτενές αφιέρωμα του Biddle Duke στους New York Times με τίτλο «The Best Spring Skiing Anywhere? Try Crete».

Στο αφιέρωμα ο αρθρογράφος περιγράφει την του εμπειρία από την επίσκεψη και το χειμερινό σκι που έκανε στις πλαγιές του Ψηλορείτη. Περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι τοπικοί φίλοι του σκιέρ, που συνήθιζαν να ασκούν το αγαπημένο τους άθλημα στα 25 οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, δοκίμασαν να ανιχνεύσουν κατάλληλες για σκι τοποθεσίες στα βουνά της Κρήτης και ιδιαίτερα στον Ψηλορείτη. Το αποτέλεσμα τούς εξέπληξε, καθώς το παρθένο τοπίο και η απρόσμενη καταλληλόλητα του χιονιού για σκι την άνοιξη, λόγω της υγρασίας που προέρχεται από την θάλασσα, και η αίσθηση ελευθερίας και απεραντοσύνης, λόγω έλλειψης οποιασδήποτε υποδομής, κατέστησαν την εμπειρία τους όπως και την εμπειρία του αρθρογράφου μοναδικές.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η έλλειψη μηχανισμού μεταφοράς των σκιέρ (Lift) απαιτεί την ανάβαση με ειδικές προσθήκες στα χιονοπέδιλα, όμως το εκθαμβωτικό τοπίο, το απάτητο χιόνι και η αίσθηση ελευθερίας αποζημιώνει τον αναβάτη, που στην συνέχεια κατεβαίνει με θέα τη θάλασσα.

Όπως αναφέρεται, οι περισσότεροι Κρητικοί δεν είχαν συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες σκι που προσφέρουν τα κρητικά βουνά, όμως ειδικοί του αθλήματος, όπως ο Ελβετός John Falkiner, με τεράστια εμπειρία στο χώρο, δηλώνει ότι «η Κρήτη δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος, όπου έχω κάνει σκι. Έχω την καλύτερη εμπειρία σκι από οπουδήποτε».

Σε ανάρτησή του σχετικά με το δημοσίευμα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τονίζει πως «η Ελλάδα έχει κρυμμένους θησαυρούς και είμαστε εδώ για τους κάνουμε γνωστούς σε όλο τον κόσμο».

«Οι New York Times αποθεώνουν την Κρήτη ως ιδανικό προορισμό για σκι: Εκθαμβωτικό τοπίο, απάτητο χιόνι και μοναδική αίσθηση ελευθερίας με θέα τη θάλασσα. Με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας, η ορεινή Κρήτη με τον Ψηλορείτη και τα βουνά της γίνεται χειμερινός προορισμός» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Β. Κικίλιας για δημοσίευμα ΝΥΤ για Κρήτη: Στόχος να κάνουμε γνωστούς του κρυμμένους θησαυρούς της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο

Τον στόχο του υπουργείου Τουρισμού να κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο τους κρυμμένους θησαυρούς της Ελλάδας επισημαίνει με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή το δημοσίευμα των New York Times για την Κρήτη.

"Οι New York Times αποθεώνουν την #Κρήτη ως ιδανικό προορισμό για σκι: Εκθαμβωτικό τοπίο, απάτητο χιόνι και μοναδική αίσθηση ελευθερίας με θέα τη θάλασσα.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας, η Ορεινή Κρήτη με τον Ψηλορείτη και τα βουνά της γίνεται χειμερινός προορισμός.

Η Ελλάδα έχει κρυμμένους θησαυρούς και είμαστε εδώ για τους κάνουμε γνωστούς σε όλο τον κόσμο”, γράφει χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ