Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση αντικατάστασης 150 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης

Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση αντικατάστασης 150 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 13,3 εκατ. ευρώ και έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα τρία χρόνια.

Στις αρχές του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει στο Ηράκλειο η υλοποίηση του έργου αντικατάστασης 150 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και η σύμβαση υπεγράφη το πρωί στην αίθουσα Πειραματικού του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 13,3 εκατ. ευρώ και έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα τρία χρόνια. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση η οποία θα αποτελέσει το πιο καθοριστικό βήμα για την οριστική επίλυση του διαχρονικού προβλήματος της υδρεύσεως στο Ηράκλειο.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, στον χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕΥΑΗ για την υπογραφή της σύμβασης: «Το έργο της αντικατάστασης 150 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης, για το οποίο υπογράφουμε την σύμβαση υλοποίησης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στον τόπο μας. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ουσιαστικά αποτελεί την αρχή του τέλους για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει διαχρονικά το Ηράκλειο: αυτό της ελλιπούς, ποσοτικά και ποιοτικά, υδρεύσεως.

Αν έπρεπε να βάλω έναν τίτλο στην σημερινή ημέρα θα την χαρακτήριζα ως την πιο κομβική στην πορεία μας προς κάτι απλό μα εξαιρετικά πολύτιμο: Την επιστροφή στη βρύση. Θυμίζω ότι πριν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου, είχαμε θέσει ως βασική μας προτεραιότητα το θέμα του νερού. Λέγαμε τότε ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη λύση, με απώτερο στόχο να φύγουν τα ντεπόζιτα από τις ταράτσες του Ηρακλείου» ανέφερε ο κ. Λαμπρινός.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης σημείωσε από την πλευρά του ότι «μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχει ανάγκη η πόλη του Ηρακλείου και ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση του, η ποιότητα του νερού που θα φτάνει στα σπίτια των δημοτών θα είναι άριστη, γεγονός που αποτελεί στοίχημα για την παρούσα Δημοτική Αρχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ