Μεταστάθμευση αμερικανικών F-15 στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα

Μεταστάθμευση αμερικανικών F-15 στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα


Η μεταστάθμευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ υπό την επωνυμία "Castle Forge"

 

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου η μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και προσωπικού υποστήριξής τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Η μεταστάθμευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ υπό την επωνυμία "Castle Forge".

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των αμερικανικών μαχητικών στην Ελλάδα, έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν συνεκπαιδεύσεις σε συνεργασία και με τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Θα λάβουν μέρος σε αποστολές σύνθετων αμυντικών και επιθετικών αεροπορικών τακτικών, αεροπορικής υποστήριξης με τερματική καθοδήγηση πυρών (Joint Terminal Attack Controller - JTAC), εναέριας μάχης, προστασίας - προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα, προσβολής - υποστήριξης ναυτικών δυνάμεων.
Η μεταστάθμευση και οι συνεκπαιδεύσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, διεξάγονται στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με κοινό στόχο την συμβολή στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ