Κινητοποίηση για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Κω και Κάλυμνο

Κινητοποίηση για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Κω και Κάλυμνο


Θα μεταφερθούν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 27 MW από την Αθήνα και την Κρήτη

Τη λύση να μεταφερθούν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στη Κω και την Κάλυμνο έως ότου διορθωθούν οι βλάβες στις μονάδες παραγωγής ρεύματος αποφάσισαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Θα μεταφερθούν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 27 MW από την Αθήνα και την Κρήτη, ως εξής: σήμερα εγκαθίστανται στο νησί της Κω τα πρώτα 4 MW Η/Ζ, αύριο ακολουθούν άλλα 3 MW, την Κυριακή θα τεθούν σε λειτουργία 5 MW στην Κάλυμνο και, τέλος, έως την Τρίτη θα έχουν εγκατασταθεί στην Κω και τα υπόλοιπα 15 MW.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα οδήγησαν σε τεχνικές βλάβες που έθεσαν εκτός λειτουργίας δύο Μονάδες του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στον Σταθμό της Κω, συνολικής παραγωγικής δυναμικής 27 MW. Ήδη πραγματοποιούνται ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στον αεριοστρόβιλο στην Κω ενώ μέχρι την εγκατάσταση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει σε εκ περιτροπής ολιγόωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός τώρα στο Αρκαλοχώρι

Νέος σεισμός σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Αρκαλοχώρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης, περιοχή…