ΚΑΣ: Εγκρίθηκε η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Πύργου Πειραιά

 ΚΑΣ: Εγκρίθηκε η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Πύργου Πειραιά


Εγκρίθηκε η ανακαίνιση-εκσυγχρονισμός του χαρακτηρισμένου ως μνημείου Ξενία Σκιάθου και η ανέγερση τουριστικού χωριού

Το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Πύργου Πειραιά άναψε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, καθώς εγκρίθηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής του άδειας. Επιπλέον, στην ίδια συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η ανακαίνιση του Ξενία Σκιάθου και η ανέγερση τουριστικού χωριού, η αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού και η διαμόρφωση πλατείας και πεζόδρομου στην είσοδο της κοινότητας της Ιτέας.
Ειδικότερα, όσον αφορά τον Πύργο Πειραιά, όπως έγινε γνωστό, η αναθεώρηση της άδειας αφορά στην αποπεράτωσή του με ενίσχυση του φέροντος οργανισμού. Επιπλέον αφορά σε νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις, νέες όψεις, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον προβλέπεται η αλλαγή χρήσης του 22ου ορόφου σε γραφεία η προσθήκη εξωτερικών ανελκυστήρων, καθώς και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.

Ανακαίνιση του Ξενία Σκιάθου - Ανέγερση τουριστικού χωριού

Επίσης, εγκρίθηκε η ανακαίνιση-εκσυγχρονισμός του χαρακτηρισμένου ως μνημείου Ξενία Σκιάθου και η ανέγερση τουριστικού χωριού.
Το κτίριο του Ξενία ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο ως μια κύρια ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων δυναμικότητας 64 κλινών βρίσκεται στο ψηλότερο δυτικό άκρο του ακινήτου συνολικής έκτασης 65.977m2.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η αναθεώρηση κρίθηκε σκόπιμη για τη σωστή λειτουργία και εξυπηρέτηση του ξενοδοχείου πέντε αστέρων, τη διευκόλυνση του προσωπικού που θα εργάζεται στο κατάλυμα καθώς και τους επισκέπτες με ιδιαίτερη μέριμνα για εμποδιζόμενα άτομα και ΑΜΕΑ. Επιπλέον, οι μεταβολές αυτές συμβάλλουν στον βιοκλιματικό σχεδιασμό για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος τόσο λόγω μετακινήσεων εντός του Τουριστικού Χωριού όσο και της επιπρόσθετης σκίασης που προσφέρουν.

Νέα κερκίδα στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Επιπλέον, στην ίδια συνεδρίαση αναθεωρήθηκε η οικοδομική άδεια για το γήπεδο της ΠΑΕ Παναιτωλικός, με προσθήκη διώροφης κερκίδας, αλλαγής όψεων, αλλαγής εσωτερικών διαρρυθμίσεων στο γήπεδο.

Διαμόρφωση πλατείας & πεζόδρομου στην είσοδο της κοινότητας της Ιτέας

Όπως έγινε γνωστό, το έργο αφορά σε οικόπεδο στο οποίο θα δημιουργηθεί πλατεία με υπαίθριο αμφιθέατρο και υπερυψωμένη σκηνή, με αρωματικούς κήπους, καθιστικά και πίδακες νερού. Στην πρόταση διαμόρφωσης όλου του έργου προβλέπονται μεγάλοι ξύλινοι κύβοι ως χώροι έκθεσης ζωγραφικής, εικαστικών δράσεων και ενημέρωσης, καθώς και ως σκηνικό θεάτρου, μουσικής σκηνής, κουκλοθεάτρου και οθόνης προβολών. Η πλατεία θα έχει καθιστικό με wifi, φορτιστές κινητών, ακόμα και ηλεκτρικών οχημάτων, όπως και αναγνωστήριο.

Ανέγερση νέου βιομηχανικού κτιρίου παραγωγής και αποθήκευσης, στην περιοχή Μαγικό Ξάνθης.

Αφορά σε ανέγερση μονώροφου βιομηχανικού κτιρίου με δραστηριότητες παραγωγής και αποθήκευσης προϊόντων στο Μαγικό Ξάνθης σε γεωτεμάχια όπου υπάρχει υφιστάμενο κτιριακό συγκρότημα συνολικής δομημένης επιφάνειας 6.140,23m2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ