ΓΓΠΠ - Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

ΓΓΠΠ - Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Νέα προειδοποίηση από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας, και την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), εξέδωσε νέα προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, για την Τετάρτη 14 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Κρήτης.

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), από 07:30 της 14ης Ιουλίου τίθεται σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που υπηρετεί στις περιοχές αυτές.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ