Διαγράφονται τα πρόστιμα κορονοϊού στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

Διαγράφονται τα πρόστιμα κορονοϊού στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

Θα πρέπει να γίνει ρουτίνα ο εμβολιασμός κατά της Covid

Την τεράστια σημασία του εμβολιασμού όχι μόνο για την γρίπη αλλά και για την Covid-19, επισήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο ενημέρωσης του υπουργείου. Χαρακτήρισε «εμβόλιο δοκιμασμένο όσο κανένα άλλο το εμβόλιο του κορονοϊού και επισήμανε πως «όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους στα σίγουρα».

«Το υπουργείο Υγείας θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσουμε και τον πλεον δύσπιστο συμπολίτη μας για την ανάγκη για τη δημόσια υγεία του εμβολίου» τόνισε.

«Αποφασίσαμε να καταθέσουμε άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για να διαγραφούν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ηλικιωμένους αρνητές των εμβολίων» ενημέρωσε.

«Θα πρέπει να γίνει ρουτίνα ο εμβολιασμός κατά της Covid. Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη που φέτος έχει πάει καλύτερα από πέρυσι και να γίνεται το εμβόλιο του κορονοϊού και στα φαρμακεία» τόνισε.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε κάθε πιθανό θάνατο από την Covid, καθώς έχουμε στα χέρια μας κάθε διαθέσιμο μέσο και αποτελεσματικά φάρμακα».

«Όταν μπήκαν τα πρόστιμα ήταν το ύστατο μέτρο που πήραμε σε κρίσιμη φάση της πανδημίας. Τώρα υπάρχει κανονικοποίηση», ανέφερε η κα Αγαπηδάκη.

«Έχουν διενεργηθεί 210.000 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα, ενώ τις τελευταίες ημέρες τα ραντεβού έχουν διπλασιαστεί. Υπάρχουν ήδη 60.000 προγραμματισμένα ραντεβού, οπότε θα ξεπεράσουμε τις 300.000 το επόμενο διάστημα», ανακοινώθηκε επίσης κατά την ενημέρωση.

«Η δουλειά μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί», τόνισε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου και ενημέρωσε πως «από τους 90 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, έχουν εμβολιαστεί μόνο οι δύο»

Παράλληλα, όσον αφορά την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από την ηγεσία του υπουργείου, δεν πρέπει να καθυστερούν άνθρωποι άνω των 60 ετών τον εμβολιασμό, γιατί παίρνει λίγες ημέρες μέχρι να αναπτυχθούν αντισώματα.

Πολύ σημαντικά στοιχεία έδωσαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, λέγοντας ότι από τους 1028 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μόνο οι δύο ήταν εμβολιασμένοι.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της γρίπης ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε ότι από τους 12 που έχασαν τη ζωή τους, μόνον ένας ήταν εμβολιασμένος με το αντιγριπικό εμβόλιο και από τους 49 που νοσηλεύτηκαν σε μονάδες μόνο οι δύο ήταν εμβολιασμένοι.

Δείτε όλη την ενημέρωση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ