Εξιχνιάστηκε το ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο της Πάτρας την ημέρα του καρναβαλιού με λεία 1,2 εκ. ευρώ

Εξιχνιάστηκε το ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο της Πάτρας την ημέρα του καρναβαλιού με λεία 1,2 εκ. ευρώ

Ο δράστης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το χαμό που γίνονταν στην Πάτρα την ώρα του καρναβαλιού.

Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. το ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Πάτρας, με λεία κοσμημάτων αξίας 1.200.000 ευρώ, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν άνδρα, ο οποίος είναι φυλακισμένος αλλά είχε πάρει 7ήμερη άδεια.

Ο άνδρας εκμεταλλεύτηκε τον χαμό που γινόταν στην Πάτρα με το Πατρινό Καρναβάλι την περασμένη Κυριακή (26.2.2023) και σκαρφάλωσε στο πίσω μέρος του κοσμηματοπωλείου και το διέρρηξε με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Όταν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Πάτρας, άρπαξε ρολόγια, αλυσίδες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και κολιέ από τις προθήκες, τα οποία ανέρχονται σε συνολική αξία 1.200.000 ευρώ. Όμως, όταν πήγε να φύγει, τον εντόπισαν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι και κατάφεραν να του πάρουν το σακίδιο που είχε στην πλάτη του, μέσα στο οποίο είχε βάλει όλα τα κλοπιμαία.

Επίσης, σύμφωνα με καταγγελία της ιδιοκτήτριας του καταστήματος, στα κοσμήματα προκλήθηκαν σημαντικές φθορές, συνολικής αξίας 350.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου και χθες Τετάρτη (1.3.2023) το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών τον εντόπισε την στιγμή που είχε πάει στο τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας Αττικής για να επιβεβαιώσει την παρουσία του, λόγω της 7ήμερης άδειας που είχε λάβει από το σωφρονιστικό κατάστημα που ήταν έγκλειστος.

Στη συνέχεια εκδόθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών, ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη κλοπή και αμέσως μετά συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε σπίτι του κατηγορούμενου σε περιοχή της Αττικής, οι αστυνομικοί βρήκαν ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητού ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεόραση, τα οποία φυλάσσονται στην Ασφάλεια Πατρών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τυγχάνουν ή όχι προϊόντα κλοπής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ