Δίκη Φιλιππίδη - Μπιμπίλας: Ο Πέτρος μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει

Δίκη Φιλιππίδη - Μπιμπίλας: Ο Πέτρος μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει

Τι ανέφερε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας στη συνέχεια της κατάθεσης του.

Για την εξωσυζυγική σχέση του Πέτρου Φιλιππίδη, την αντίδραση της γυναίκας του Ελπίδας Νίνου, αλλά και για την κλήση που είχε από τον γνωστό, μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, στη συνέχεια της κατάθεσης του

«Έβλεπα όλα αυτά τα χρόνια ότι ο Πέτρος είχε κάποια άλλη κοπέλα… Μου μιλούσε για όλα αυτά η Ελπίδα, κρυφά όμως από τον Πέτρο. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως εκείνη μάθει αυτά που συνέβαιναν. Πολλές φορές κρύβαμε το κινητό μας για να μη το βρει. Ήταν πολύ βασανιστικό. Η Ελπίδα έτρεχε σε ψυχολόγους, είχε θυμώσει πάρα πολύ, είχε βάλει ντεντέκτιβ τα πρώτα χρόνια του γάμου. Είχε φτιάξει μια κατάσταση στο μυαλό της ότι όλες οι γυναίκες κυνηγάνε τον Πέτρο. Όμως εμείς βλέπαμε πως ο Πέτρος τις κυνηγάει», υποστήριξε ο Σπύρος Μπιμπίλας, συνεχίζοντας την κατάθεσή του στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για έναν βιασμό κατ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

«Τον αγάπησα τόσο πολύ σαν να ήταν δικός μου άνθρωπος. Του εμπιστεύτηκα την προσωπική μου ζωή. Περνούσα έναν χωρισμό δύσκολο και ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια. Και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε όμως και ότι έμαθα μετά» είπε ακόμη ο Σπύρος Μπιμπίλας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.

Πολιτική Αγωγή: Ποια είναι η σχέση που είχε δομήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης με τους συναδέλφους του ηθοποιούς;

Σπύρος Μπιμπίλας: Αν ρωτάτε για τη σχέση του με εμένα, εγώ πέρναγα πολύ καλά με κάποιες εξάρσεις. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και κλείστηκα σε ένα καμαρίνι. Είχε θυμώσει πολύ μαζί μου, έσπαγε κάτι πράγματα…. Όμως υπήρχαν άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο. Είναι δυο πράγματα εντελώς αντίθετα αλλά μέσα στο χαρακτήρα του.

Πολιτική Αγωγή: Μας είπατε για εξωσυζυγικές σχέσεις. Διατηρούσε τις σχέσεις αυτές μέσα στο θέατρο;

Μάρτυρας: Ναι

Πολιτική Αγωγή: Ποια ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ως προς το γυναικείο φίλο;

Μάρτυρας: Χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου. …

Πολιτική Αγωγή: Πότε ενημερωθήκατε για πρώτη φορά για τις καταγγελίες;

Μάρτυρας: Αυτό είναι διαδικασία του ΣΕΗ…. Αρχικά ήξερα μόνο τις καταγγελίες που έκαναν οι κοπέλες στη τηλεόραση ή από προσωπική μου έρευνα που έψαξα και βρήκα πολλά που με άφησαν άναυδο.

Πολιτική Αγωγή: Πότε σας κάλεσε ο κατηγορούμενος και τι σας είπε;

Μάρτυρας: Είχαν βγει οι πρώτες καταγγελίες με πήρε μέσα σε σύγχυση – το καταλάβαινα από τη φωνή του – και μου είπε αν υπάρχουν άλλες καταγγελίες σε βάρος του και ότι αυτές οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν (Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου) δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Και μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει.

Πολιτική Αγωγή: Πως σας φαίνεται η πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Δεν μου έδινε ενός την εντύπωση ενός πορνιδίου, ήταν ένα κορίτσι σεμνό, δουλευταρού που πήγε στο εξωτερικό να σπουδάσει. Με τίποτα δεν θα τη χαρακτήριζα εμμονική.

Πολιτική Αγωγή: Ποια ήταν η προσέγγιση της κ. Νίνου για την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Η Ελπίδα προσπάθησε να μας πείσει ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο σεξουαλικά, με μηνύματα, ζητάει πράγματα, αυτή ήταν η εντύπωση που μας άφησε.

Πολιτική Αγωγή: Μιλήσατε για δυο συμπεριφορές, καλή και κακή συμπεριφορά, η κακή του συμπεριφορά μέχρι που μπορούσε να φτάσει;

Μάρτυρας: θα πω τη καλή του πλευρά πρώτα. Ήταν τελειομανής, η αγάπη του για το θέατρο ήταν τεράστια. Ήθελε οι παραστάσεις του να είναι οι καλύτερες. Για να είναι καλύτερες όμως φτάνεις σε ακραία σημείο, σημείο αμόκ, να φωνάζεις στον άλλον, να διακόψεις τις παραστάσεις, …Όμως κάτι τον έκανε να μην ελέγχει τον εαυτό του με αποτέλεσμα να φτάνει σε σημείο να ορμάει σε άλλους ανθρώπους και να προσπαθούν άλλοι να τον σταματήσουν … Δεν του άρεσε η διαφωνία, αν του έλεγες κάτι που δεν του άρεσε. Ο Πέτρος είχε πολύ έντονες στιγμές που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του και πολύ συναισθηματικές στιγμές που σου έλεγε «είσαι ο καλύτερος μου φίλος».

Πολιτική Αγωγή: Θα μπορούσατε να πείτε η πρώτη καταγγέλλουσα είχε κάποιο ιδιοτελή σκοπό, να καταστρέψει τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Αυτά τα τρία κορίτσια δεν είναι γνωστές δεν βγήκαν ποτέ στη τηλεόραση, δεν έκαναν τη καταγγελία για να γίνουν γνωστές, είναι από τους αφανείς εργάτες του θεάτρου.

Πολιτική Αγωγή: Άρα ποιο ήταν το κίνητρό τους;

Μάρτυρας: Θα έπρεπε κάποτε να βγει στο φως η αλήθεια και μόλις έκλεισαν τα θέατρα με τον κορωνοϊό, βρήκαν τη δύναμη και οι πιο αδύναμοι να πουν μερικά πράγματα… δεν πήγαν στα media ήρθαν στο ΣΕΗ και αυτό τους τιμά.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο κ. Μπιμπίλας χαρακτήρισε τη δεύτερη καταγγέλλουσα ένα συγκροτημένο και ευγενικό άτομο και όπως είπε δεν νομίζει ότι έχουν βάση τα όσα αντιτείνει για εκείνη ο Πέτρος Φιλιππίδης. «Η συναίνεση που λέει ο Πέτρος μου φάνηκε περίεργη», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Αγωγή: Η δεύτερη καταγγέλλουσα λέει ότι ο κ. Φιλιππίδης την απείλησε με επαγγελματική καταστροφή και ότι «κόπηκε» στη συνέχεια από δυο τηλεοπτικά σήριαλ τελευταία στιγμή….

Μάρτυρας: Ο Πέτρος είχε τη δυνατότητα εφόσον ήταν σε τέτοιας εξουσίας θέση να πει θα πάρω κάποιον άλλον και όχι αυτόν. Τα κανάλια τον θέλανε είχε μεγάλη τηλεθέαση άρα του κάνανε τη χάρη και να πάρει κάποιους ανθρώπους ή να μην πάρει. Σε κάποια σήριαλ κάποιοι ηθοποιοί «κόπηκαν» στη μέση…

Πολιτική Αγωγή: Στο Μπακαλόγατο υπήρξαν αντικαταστάσεις ηθοποιών;

Μάρτυρας: Ναι υπήρξαν πολλές κάποιες γυναίκες έλεγαν ότι θα φύγουν, πάλι για το θέμα αυτό με τις παρενοχλήσεις.

Πολιτική Αγωγή: Το ΣΕΗ αποφάσισε την αποπομπή του, είναι μια συνωμοσία όλα αυτό….;

Μάρτυρας: Είναι λάθος και ψευδές. Λένε ότι το ΣΕΗ τα ήξερε. Δεν είχαμε κανένα οργανωμένο σχέδιο. Τι είναι το ΣΕΗ καμία μαφία που θέλει να βγάλει πρωταγωνιστές απ έξω; Εμείς θέλαμε να έρθουν πρωταγωνιστές για να πληρώνονται και οι μικροί ηθοποιοί. Το ΣΗΕ είναι ηθικό σωματείο, παλεύαμε στη πανδημία για τα εργασιακά. Να γίνουν συλλογικές συμβάσεις, κάποιοι πρωταγωνιστές δεν το ήθελαν. Θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη όσοι προσπαθούν να σπιλώσουν το ΣΕΗ.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ