Αστάθεια του καιρού από σήμερα έως τον Δεκαπενταύγουστο, με βροχές και καταιγίδες

Αστάθεια του καιρού από σήμερα έως τον Δεκαπενταύγουστο, με βροχές και καταιγίδες

   Από σήμερα Πέμπτη 11/8 έως και τη Δευτέρα 15/8 τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες των επόμενων ημερών, αρχής γενομένης από σήμερα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Από σήμερα Πέμπτη 11/8 έως και τη Δευτέρα 15/8 τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, σύμφωνα με το meteo, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες, αφού φαινόμενα συνοδευόμενα πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) αναμένονται και στις θαλάσσιες περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και του Κεντρικού Ιονίου.

Κατά την πρώτη ημέρα της καιρικής αστάθειας, που θα είναι η σημερινή, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές σε Μακεδονία και Ανατολική Θεσσαλία, που θα ενταθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ θα σημειωθούν επίσης τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες απόψε θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου και πιθανώς του Βορείου Αιγαίου.

Τέλος, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ