Σε πλήρη επιχειρησιακή κινητοποίηση ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

Σε πλήρη επιχειρησιακή κινητοποίηση ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Σε πλήρη επιχειρησιακή κινητοποίηση βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, συνδράμοντας τόσο στο έργο της Πυροσβεστικής με υδροφόρες, μηχανήματα έργου, κ.α, όσο και στην ανακούφιση των πληγέντων παρέχοντας, στέγαση, είδη πρώτης ανάγκης ακόμη και ιατρικές υπηρεσίες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα η Περιφέρεια συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής ως εξής:

- Με τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων για να γεμίζουν οι υδατοδεξαμενές, από τις οποίες τα εναέρια μέσα αντλούν τις απαραίτητες ποσότητες νερού
- Με τη διάθεση υδροφόρων για την άμεση παροχή νερού στα πυροσβεστικά οχήματα, στα σημεία που επιχειρούν. Συνολικά η Περιφέρεια έχει διαθέσει σε Πυροσβεστική και Δήμους 49 υδροφόρα οχήματα, 15 οχήματα πολλαπλών χρήσεων και 8 οχήματα έργου
- Σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, συνεργάζεται για τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε περιπτώσεις που απαιτήθηκε λόγω εκκενώσεων
- Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ενεργοποιημένη Ομάδα Έκτακτης Δράσης του αποστέλλει εθελοντές ιατρούς με υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό για την παροχή πρώτων βοηθειών σε πυροσβέστες, εθελοντές και πυρόπληκτους.
Επίσης κατόπιν επικοινωνίας του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Χ. Τριαντόπουλου με τον περιφερειάρχη σχετικά με την προσωρινή φιλοξενία των πυρόπληκτων, ενεργοποιείται ενιαίος μηχανισμός, για την άμεση φιλοξενεία των πολιτών σε ξενοδοχεία της Αττικής.

Ειδικότερα:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (2131510100 | 08:00 - 22:00) και να ζητούν τη σχετική αρωγή, δίνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, αριθμό μελών οικογένειας και διεύθυνση κατοικίας).
Ακόμη μπορούν να απευθύνονται και στους δήμους και στην Περιφέρεια, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τα εν λόγω στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα στοιχεία συγκεντρώνονται και από τους δύο διαύλους και άμεσα, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, δρομολογείται η φιλοξενία των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.
Αναφορικά με την παροχή ιατρικής βοήθειας διατέθηκαν από τον ΙΣΑ δύο ασθενοφόρα τα οποία βρίσκονται στο Δημαρχείο Πεντέλης, με ιατρικό προσωπικό για να συνδράμουν τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ προς πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες, σε περίπτωση που απαιτείται.
Επίσης ενεργοποιήθηκε η τηλεφωνική γραμμή 1110 όπου ιατροί και ψυχολόγους παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη.
Υπάρχει συνεχής συνδρομή με νερά και μερίδες φαγητού σε πυροσβέστες και εθελοντές που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς.
Έχουν διατεθεί λεωφορεία για την απομάκρυνση παιδιών και νοσηλευτικού προσωπικού από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλη αλλά και του προσωπικού από άλλα Κοινωφελή Ιδρύματα των περιοχών

Σε συνεχή επικοινωνία με τους πληττόμενους δήμους επιτυγχάνεται ο καλύτερος συντονισμός για τις άμεσες επεμβάσεις των στελεχών πολιτικής προστασίας των δήμων, αλλά και η διάθεση χώρων ανάπαυσης πυροσβεστών και εθελοντών.

Συγκεκριμένα τα σημεία αυτά είναι στις κατασκηνώσεις στη Νέα Πεντέλη

https://goo.gl/maps/PWhhe3BRjoTZhNrK8, στο TΥΠΕΤ (Άλσος Μπακογιάννη) και στο ΚΑΠΗ Αγ. Παρασκευής (Γούναρη 30, Κοντόπευκο)
Τέλος στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνεται ότι υπάρχει «συντονισμός σε 24ωρη βάση των υπηρεσιών και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών με το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, τα στελέχη και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χ. Στυλιανίδη για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της συνδρομής των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας στη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ