Τραβούν χειρόφρενο στις 12/5 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Τραβούν χειρόφρενο στις 12/5 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Οι βασικές διεκδικήσεις της νέας κινητοποίησης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού

Νέα 24ωρη απεργία προκηρύσσει για την Πέμπτη 12 Μαϊου το Συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρός του Γιάννης Δήμκας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο οι δρομολογημένες λύσεις δεν γίνονται οριστικές αποφάσεις, αξιοποιούμε το μόνο "όπλο" που διαθέτουμε, τις απεργιακές κινητοποιήσεις».

Οι βασικές διεκδικήσεις της νέας κινητοποίησης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού. «Είναι ο δεύτερος μήνας ο τρέχοντας, που δεν μπήκαν στους μισθούς μας αυτά τα δύο επιδόματα», τόνισε ο κ. Δήμκας, εκφράζοντας την απορία του για την «καθυστέρηση», όπως λέει, την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και της ψήφισης της τροπολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των προαναφερόμενων διεκδικήσεων, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν στάση εργασίας, ενώ προκήρυξαν και 24ωρη απεργία. Πρωτόδικα κηρύχθηκε παράνομη, ωστόσο «μετά από έφεση που ασκήσαμε, αυτή τελικά είχε κριθεί νόμιμη», ανέφερε ο κ. Δήμκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ