Ραγδαίες εξελίξεις: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Ραγδαίες εξελίξεις: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Εντολή της εισαγγελίας να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία.

 

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για την Μαλένα και την Ίριδα, των δύο μικρότερων κοριτσιών, στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Η εντολή είναι να ολοκληρωθεί τάχιστα η νέα έρευνα για τους θανάτους των δύο κοριτσιών, της 2,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Ιατρικό λάθος επικαλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην Ανακρίτρια

Οι φάκελοι των δικογραφιών για τον θάνατο της Μαλένας- τον Ιούλιο του 2019- και της Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο της Μαλένας, θα ερευνηθούν οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Στην περίπτωση του θανάτου της Ίριδας έχει προβληματίσει τις αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το γεγονός ότι στην κούνια του μωρού βρέθηκε ένα πανάκι μετά τον θάνατό του, πέρα από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, με ειδική αναφορά ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής/ εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ