Ο «Διομήδης» επελαύνει - Ενεργοποιήθηκε το 112

Ο «Διομήδης» επελαύνει - Ενεργοποιήθηκε το 112

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από αυτοκίνητα, ενώ συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

 

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Διομήδης». Στη Θεσσαλία φούσκωσαν ποταμοί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να καταγραφούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή Κοσκινά της Καρδίτσας, έσπασε το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, και απείλησε τους οικισμούς Κοσκινά και Ψαθοχώρι. Τουλάχιστον 50 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο στον Παλαμά Καρδίτσας για την ασφάλεια τους. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κοσκινά Γιώργος Αγγελούσης μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έγινε μεγάλος αγώνας για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ περιμένουν με το πρώτο φως της ημέρας να δουν τις καταστροφές που έχουν γίνει.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από αυτοκίνητα, ενώ συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Στα Φάρσαλα, χείμαρροι και αποστραγγιστικά έργα υπερχείλισαν, χωριά πλημμύρισαν και κάτοικοι από την ανατολική πλευρά του χωριού Υπέρεια, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενοδοχείο, όταν το ποτάμι έκοψε στα δύο το χωριό.

Στη Βόρεια Εύβοια, δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από υπερχειλίσεις ποταμών, με συνέπεια να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές.

Εκτεταμένες είναι οι διακοπές ρεύματος στην Ελασσόνα, σε τμήματα της Λάρισας και τον δήμο Τεμπών.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει χωριά και σημεία της πόλης του Βόλου. Δημόσιες υπηρεσίες σχολεία και επιχειρήσεις πλημμύρισαν και δεν θα λειτουργήσουν σήμερα το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο.

Την ίδια ώρα, Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες σε ορεινές περιοχές του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, σε Στυμφαλία και Φενεό.

Λόγω των προβλημάτων δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Εκ νέου ενεργοποίηση του 112

Η εκ νέου ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια νέας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αποτίμηση της κακοκαιρίας «Διομήδης» που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας. Επιπλέον τονίστηκε ότι το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα.

Όπως επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης, το σύνολο των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας της χώρας θα συνεχίσει να βρίσκεται επί ποδός και σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, ενώ ευχαρίστησε όλους θερμά για την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν και την άριστη συνεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ