Δήμος Αθηναίων: Εορταστικά γεύματα σε άστεγους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Δήμος Αθηναίων: Εορταστικά γεύματα σε άστεγους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ο Δήμος Αθηναίων βρέθηκε κοντά σε όσους έχουν ανάγκη και αυτά τα Χριστούγεννα, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα για τη σίτισή τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, σήμερα και αύριο ανήμερα των Χριστουγέννων αλλά και την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα μοιράσει 1.200 εορταστικά γεύματα ημερησίως σε άστεγους στο δρόμο, στις δομές φιλοξενίας αστέγων του δήμου, καθώς και σε άλλες δομές που στηρίζονται από το ΚΥΑΔΑ. Από αυτά περισσότερα από 300 ανά ημέρα θα προσφέρουν στους άστεγους, στο δρόμο, οι ομάδες του Streetwork του ΚΥΑΔΑ.

Τα γεύματα που είναι προσφορά εταιριών, περιλαμβάνουν ένα κυρίως πιάτο μαζί με ορεκτικά, γλυκά των Χριστουγέννων και αναψυκτικά. Επίσης «για να φτάσει η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων σε όλα τα σπίτια», ο ΚΥΑΔΑ προσέφερε σε περισσότερα από 3.500 νοικοκυριά όχι μόνο τα είδη που περιλαμβάνει το εορταστικό τραπέζι, αλλά και δωροεπιταγές για αγορές στο σούπερ μάρκετ και δώρα για τα παιδιά. Σε αυτά προστίθενται τα τακτικά πακέτα με τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και προϊόντα καθημερινής ανάγκης.

Ήδη, τις προηγούμενες μέρες περίπου 3.500 μέλη από τις οχτώ Λέσχες Φιλίας παρέλαβαν στο σπίτι τους πακέτα με χριστουγεννιάτικα γλυκά, καθώς και μια κάρτα με γιορτινές ευχές από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Μία «ανάσα» ακόμη σε χιλιάδες οικογένειες που ζουν υπό συνθήκες φτώχειας, δίνει η προσφορά βασικών αγαθών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ. Φέτος, η διανομή ΤΕΒΑ των τροφίμων στους ωφελούμενους ολοκληρώθηκε με διαδικασίες «εξπρές», με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων να έχουν μοιράσει περίπου 305 τόνους τροφίμων σε 17.924 δικαιούχους ΤΕΒΑ. Τα πακέτα περιελάμβαναν νωπό κοτόπουλο, φέτα, συσκευασία ελαιολάδου (πέντε λίτρων), καθώς και ζυμαρικά, φακές, φασόλια, ρύζι, ζάχαρη, τόνο, κομπόστα και τοματοπολτό.

Τέλος, μετά την Πρωτοχρονιά, περίπου 400 παιδιά ωφελούμενων οικογενειών του ΚΥΑΔΑ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος», στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Χθες οι φιλοξενούμενοι στις δομές του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επισκέφθηκαν το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, όπου μικροί μαθητές τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να στηρίζει και να αγκαλιάζει τον ευάλωτο πληθυσμό της πόλης. Όχι μόνο μέσα στην περίοδο των γιορτών, αλλά καθημερινά με πολύπλευρες δράσεις του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που δημιουργούν ένα ισχυρό “δίχτυ” προστασίας». Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι στόχος «είναι να εξασφαλίσουμε σε εκατοντάδες οικογένειες που στερούνται βασικών αγαθών, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Με οδηγό την αλληλεγγύη συνεχίζουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μην αισθάνεται ποτέ κανείς μόνος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ