ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικού που έκοβε πρόστιμα για μη χρήση μάσκας χωρίς ο ίδιος να φοράει μάσκα

ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικού που έκοβε πρόστιμα για μη χρήση μάσκας χωρίς ο ίδιος να φοράει μάσκα

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έκοψε on camera πρόστιμο σε πολίτη που δεν φορούσε μάσκα, την ώρα που και ο ίδιος... δεν φορούσε μάσκα.

Το πρωί η κάμερα της ΕΡΤ “συνέλαβε” έναν αστυνομικό της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη να κόβει πρόστιμο σε πολίτη επειδή δεν φορούσε μάσκα, ενώ ο ίδιος φορούσε τη δική του στο πηγούνι.

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός της ομάδας «Πάνθηρας» και ο πολίτης είχαν μαζί τους μάσκα, ωστόσο κανένας από τους δύο δεν την φορούσε. Ο αστυνομικός δεν την φορούσε σωστά καθώς η μάσκα του δεν κάλυπτε ούτε το στόμα, ούτε τη μύτη, ενώ ο πολίτης δεν τη φορούσε καθόλου.

Το αποτέλεσμα ήταν ο αστυνομικός χωρίς μάσκα να επιβεβαιώσει πρόστιμο στον πολίτη -χωρίς μάσκα-, λέγοντας πως «με όλο το σεβασμό πρέπει να τηρούμε τους νόμους».

Τώρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του grtimes.gr, ο αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, αλλά και με Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η απόφαση ελήφθη απευθείας από τον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.

Πως δικαιολογήθηκε στους συναδέλφους του

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Αστυνομικός φέρεται να δικαιολογήθηκε στους συναδέλφους του λέγοντας πως θόλωναν τα γυαλιά του όταν “έκοβε” την κλήση και γι αυτό αναγκάστηκε να την κατεβάσει για λίγο στο πηγούνι του, μέχρι να γράψει την παράβαση.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στις 6 το πρωί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ