Δίκη ψευτογιατρού: Η κόρη μου θα ζούσε εάν δεν είχε γνωρίσει τον «Dr. Κόντο»

Δίκη ψευτογιατρού: Η κόρη μου θα ζούσε εάν δεν είχε γνωρίσει τον «Dr. Κόντο»

Απόλυτη ότι η κόρη της, η οποία πέθανε στα 36χρόνια της αφήνοντας πίσω της 2 ανήλικα παιδιά, θα ζούσε εάν δεν είχε γνωρίσει τον κατηγορούμενο, εμφανίστηκε στο δικαστήριο μητέρα καρκινοπαθούς.

Συντετριμμένη, η μητέρα του θύματος περιέγραψε στους δικαστές κι ενόρκους τον αγώνα που έδινε η κόρη της που έπασχε από καρκίνο του μαστού, που μετά από 3 χρόνια έκανε μετάσταση σε άλλο σημείο.

Στις αρχές του Ιανουαρίου 2017 έπρεπε να κάνει τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις. Βρίσκουμε ψήγματα στους πνεύμονες. Της είπε ο γιατρός ότι θα μπούμε στη διαδικασία χημειοθεραπείας. Από τότε η Γιαννούλα το συζήτησε με τον άνδρα της και περίμενε τη σειρά της να κάνει τη δεύτερη χημειοθεραπεία. Της κούρεψε ο άντρας της τα μακριά της μαλλιά που είχαν ξαναβγεί. Είναι επίπονο να βλέπεις τα μαλλιά σου να βουλώνουν το σιφόνι. Τότε ήταν που γνώρισε τον κατηγορούμενο μέσω του πνευματικού της. Αποφάσισε να ακολουθήσει τις θεραπείες του και να αφήσει τις οδηγίες των γιατρών της.»

Δίκη ψευτογιατρού - Σύζυγος θύματος: «Συγγενής μας είπε ότι είχε βρει το φάρμακο για τον καρκίνο»

Όπως κατέθεσε, ο κατηγορούμενος της είχε εμφανιστεί ως ογκολόγος- ερευνητής στην Ελβετία και της είχε υποσχεθεί ότι σε 6 μήνες το κορίτσι της θα ήταν μια χαρά και θα έκανε και τρίτο παιδί.

«Τα πόδια της φούσκωσαν και έγιναν σαν μπουκάλες πετρογκάζ. Τον παίρναμε τηλέφωνο και μας έλεγε «όχι νοσοκομείο, θα κολλήσει λοίμωξη, δεν έχει ανοσοποιητικό». Συνέχιζε να παίρνει αυτά που τις έδινε και είχε συνεχώς διάρροιες. Μας έλεγε ότι έπρεπε να τις έχει για να μην εγκλωβιστεί το μικρόβιο. Είχε φτάσει 30 κιλά. Αποστεώθηκε. Την έκανα μπάνιο στην καρέκλα. Δεν μπορούσε να κινηθεί. Έβαλε τα κλάματα και μου έλεγε «τι πρέπει να κάνω για να ξεπληρώσω αυτά που μου κάνεις». Το σώμα της είχε βγάλει φολίδες και μας πήρε 3.000 ευρώ για αλοιφές από την Ισπανία» υποστήριξε η μητέρα του θύματος.

Τελικά το κορίτσι απεβίωσε με ολικό καρκινο.

«Μας είχε βάλει να φέρουμε νερό με ψήγματα πλατίνας από την Αμερική, στείλαμε 5.000 δολάρια. Συνολικά του δώσαμε 60.000 ευρώ κυρίως σε μετρητά. Τα είχαμε στο σπίτι, ήταν και τα capital controls τότε», ανέφερε.

Η κατάθεση του πατέρα

Από την πλευρά του ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας αναφέρθηκε στα ποσά που έδωσε στον κατηγορούμενο για τις δήθεν θεραπείες του. «Δώσαμε συνολικά 60.000 ευρώ. 8. 000 ευρώ ήταν τα βότανα διότι μου είπε ότι «πρέπει να δώσουμε κάτι και στους μοναχούς του Αγίου Όρους που τα μαζεύουν».

Όπως είπε ο μάρτυρας, ο γιατρός τους έπεισε ότι θα φέρει ένα θαυματουργό νερό στο σπίτι τους, το οποίο θα σκότωνε όλα τα καρκινικά κύτταρα.

«Αυτό το νερό θα το έφερνε από την Αμερική σε δοχεία των 5 γαλονιών. Αυτά τα νερά από την Αμερική είχαν ψήγματα χρυσού και πλατίνας και όταν θα τα έπινε η κόρη μου, θα τσιμέντωναν τα καρκινικά κύτταρα και έτσι θα τελείωνε εκεί η θεραπεία. Μας έδωσε 87 σελίδες διατροφή με παντζάρια, σκόρδα, μαϊντανό, αμύγδαλο και κρέας βουβαλίσιο….» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Δεν θα σας πέρασε από το μυαλό έστω και για δυο δευτερόλεπτα ότι το πρόβλημα της κόρης σας δεν θα ξεπερνιόνταν με νερό από την Αμερική;

Μάρτυρας: Ήμασταν πιόνια που να καταλάβω …

Πρόεδρος: Μα οι γιατροί δε σας έλεγαν τέτοια πράγματα και βρέθηκε ένας από το πουθενά που σας έλεγε για βότανα και παντζάρια…

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ