Κοντά στον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας η θερμοκρασία του φετινού Νοεμβρίου

Κοντά στον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας η θερμοκρασία του φετινού Νοεμβρίου

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας μεταξύ 10 και 26 Νοεμβρίου κυμάνθηκαν κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας

Ο Νοέμβριος του 2021 χαρακτηρίστηκε από μία ιδιαίτερα θερμή περίοδο κατά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, όμως η πτώση που ακολούθησε διατήρησε τη μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα πολύ κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας μεταξύ 10 και 26 Νοεμβρίου κυμάνθηκαν κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τις καταγραφές 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές όπου σημειώθηκε συχνά θερμοκρασιακή αναστροφή και οι άνεμοι ήταν ασθενείς λόγω της επικράτησης αντικυκλωνικών συνθηκών.

Αρχικά, τις μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί στην Ήπειρο (Ιωάννινα) και στη Μακεδονία (Φλώρινα και Πολύγυρος), όπου η μέγιστη θερμοκρασία στις 5 και 6 Νοεμβρίου κυμάνθηκε έως και 11 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αργότερα, στο δεύτερο και στην αρχή του τρίτου δεκαημέρου του μήνα, η μέγιστη θερμοκρασία ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 και στους 53 μετεωρολογικούς σταθμούς. Στην Κεντρική Μακεδονία (Κιλκίς) και στη Θεσσαλία (Τρίκαλα) στις 24-25-26 Νοεμβρίου η μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε έως και 7°C κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ