Λύση σε εκατοντάδες κατοίκους των Μετεώρων τροπολογία που κατατέθηκε

Λύση σε εκατοντάδες κατοίκους των Μετεώρων τροπολογία που κατατέθηκε

Με την τροπολογία τίθενται μια σειρά από προϋποθέσεις, με σκοπό την πολεοδομική τακτοποίηση του οικείου Δήμου

Λύση σε εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής Μετεώρων, αλλά και στον Δήμο Παύλου Μελά, δίνει η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και προβλέπει τη δυνατότητα να παραχωρηθεί σε κατοίκους της περιοχής Μετεώρων του Δήμου Παύλου Μελά, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έκταση ενός αρτίου οικοπέδου για τις εκτάσεις που τώρα κατέχουν, αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Με την τροπολογία τίθενται μια σειρά από προϋποθέσεις, με σκοπό την πολεοδομική τακτοποίηση του οικείου Δήμου και τον ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής προς εξασφάλιση της λειτουργικότητας των οικισμών, μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τη θητεία μου στο τότε Υπουργείο Περιβάλλοντος και κορυφώθηκε με την κοινή μας επίσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στο Δήμο Παύλου Μελά και ολοκληρώνεται, χάρη και στην ουσιαστική βοήθεια του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά και του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη. Αποδείχτηκε, έτσι, ότι μιλάμε με έργα», επισημαίνει ο κ. Καλαφάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ