Στους 900.000 ο αριθμός των εμβολιασμένων με την τρίτη δόση - Ανοιχτή η πλατφόρμα

Στους 900.000 ο αριθμός των εμβολιασμένων με την τρίτη δόση - Ανοιχτή η πλατφόρμα

Καθημερινά την τελευταία εβδομάδα περίπου 70.000 πολίτες κατά μέσο όρο, κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση.

 

Σταθερά αυξητικό ρυθμό παρουσιάζουν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊου, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι ο αριθμός των πολιτών που έκαναν την τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου, σύντομα θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Η άνοδος αυτή στον ρυθμό των εμβολιασμών κατά της Covid-19 για πρώτη και τρίτη δόση oφείλεται στην λήψη μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ήδη από τα προηγούμενα μέτρα φαίνεται ότι υπάρχει μια ένταση στους εμβολιασμούς, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Γεγονός που αποτυπώνεται στα εμβολιαστικά κέντρα ανά τη χώρα που αποκτούν και πάλι ζωή. Τα προγραμματισμένα ραντεβού μέχρι χθες 19 Νοεμβρίου, για όλες τις δόσεις εμβολίου ξεπερνούν τις 900.000.

Ήδη από αργά το βράδυ της Παρασκευής όσοι έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να πραγματοποιήσουν την τρίτη, αναμνηστική, δόση.

Ειδικά η τρίτη δόση κινείται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και το μήνυμα που δίνεται με την επιλογή λήξης της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες για τους άνω των 60 ετών από 13 Δεκεμβρίου, είναι ότι αυτοί οι πληθυσμοί οι οποίοι βρίσκονται σε μια ηλικιακή ομάδα και κινδυνεύουν πολύ περισσότερο θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Καθημερινά την τελευταία εβδομάδα περίπου 70.000 πολίτες κατά μέσο όρο, κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση.

Αναμένεται περαιτέρω ώθηση μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας στο emvolio.gov.gr, για τον έγκαιρο προγραμματισμό ραντεβού για την αναμνηστική δόση 15 μέρες νωρίτερα από την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση. Εκτιμάται ότι τα ραντεβού θα ξεπεράσουν τις 90.000. Ήδη έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση πάνω από 900.000 πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Πηγή: Ertnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ