«Ηλεκτρονικές απάτες»: Tι πρέπει να προσέχουμε όταν λαμβάνουμε παράξενα SMS, e-mails

«Ηλεκτρονικές απάτες»: Tι πρέπει να προσέχουμε όταν λαμβάνουμε παράξενα SMS, e-mails

Aφορμή η νέα απάτη μέσω SMS, γνωστή και ως «μηνύματα covid19», με λεκτικά του τύπου: «Έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες»

Στους τρόπους με τους οποίους λειτουργούν οι επιτήδειοι για να μας «εξαπατήσουν ηλεκτρονικά» με SMS και e-mails αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προφυλαχθούμε αναφέρθηκε η κλινική Εγκληματολόγος και διευθύντρια του CSI Institute Κέλλυ Ιωάννου μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι».

Η κ. Ιωάννου μίλησε και με αφορμή τη νέα απάτη μέσω SMS, εφιστώντας την προσοχή για τα νέα, γνωστά και ως «μηνύματα covid19», με λεκτικά του τύπου: «Έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες».

«Τέτοιου είδους απάτες θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα παίρνουν διαφορετικές μορφές συνεχώς. Θα πρέπει να είμαστε λιγότερο παρορμητικοί. Μην πατάτε συνδέσμους τους οποίους δεν αναγνωρίζετε από την τράπεζά σας ή κάποια συνδρομητική υπηρεσία είπε η ίδια.

Η διευθύντρια του CSI Institute επισήμανε ότι μπορεί επιτήδειος να αντλήσει δεδομένα, όπως λ.χ. τον αριθμό τηλεφώνου μας, όταν π.χ. πατήσουμε έναν σύνδεσμο κατά την περιήγησή μας στα social media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ