Χαλάρωση μέτρων για τους εμβολιασμένους

Χαλάρωση μέτρων για τους εμβολιασμένους

Ανακοινώσεις αναμένονται από τον υπουργό Υγείας εντός της ημέρας

Οι επιπλέον ελευθερίες που θα απολαμβάνουν στο εξής οι πλήρως εμβολιασμένοι ανακοινώνονται σήμερα από το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ όσων δρομολογούνται είναι η χωρίς περιορισμούς κυκλοφορία τους ακόμα και σε «κόκκινες» περιοχές.

Μουσική και χορός θα επιτρέπονται σε κλειστούς χώρους. Κάτι που με τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας έχει λείψει σε πολλούς, εξετάζεται ως νέο προνόμιο για εμβολιασμένους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε χθες πως «οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια, που αντιστοιχούν στην συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια, να θωρακιστούμε από τον κορονοϊό».

Επί τάπητος θα τεθεί στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων να μην ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές για τους εμβολιασμένους, ενώ δεν αποκλείεται να πετάξουν τις μάσκες σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

O Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης δήλωσε στον REAL FM: «Κατά την άποψή μου, λοιπόν, όχι τιμωρητικά, το ξεκαθαρίζω, όταν θα δοθεί η δυνατότητα στους εμβολιασμένους εκεί που βρίσκονται μόνοι τους να έχουν πολλά περισσότερα προνόμια, θα αποτελέσει και αυτό ένα κίνητρο, ειδικά στις νεότερες ηλικίες 18-30 που θέλουν να βγουν έξω, να ξαναζήσουν τη ζωή τους, να δουν ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική, η βασική εναλλακτική την οποία έχουμε».

Πηγή: ertnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ