Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε το αίτημα του για αποφυλάκιση - Γιατί δεν έπεισε τους δικαστές

Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε το αίτημα του για αποφυλάκιση - Γιατί δεν έπεισε τους δικαστές

Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων σύμφωνα με τους δικαστές, οι οποίοι έκριναν ότι δεν συντρέχουν λόγοι υγείας που επικαλέστηκε ο ηθοποιός.

Στις φυλακές παραμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόρριψη του αιτήματος του από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αποφυλάκιση του.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός ηθοποιός είχε καταθέσει την αίτηση αυτή μόλις δέκα ημέρες μετά την απόφαση των δικαστών να κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να ζήτησε να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με κατ' οίκον περιορισμό φορώντας βραχιολάκι.

Το σκεπτικό της απόφασης των δικαστών - Τι επικαλέστηκε ο ηθοποιός

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση που ήταν αρνητική και αποφάσισε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης που κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού θα πρέπει να παραμείνει στις φυλακές. Το σκεπτικό των δικαστών είναι ότι οι καταγγελίες σε βάρος του, αναφέρονται σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του, συνεπώς μπορεί να επαναλάβει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ακόμα ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως είχε κρίνει και η ανακρίτρια.

Επιπλέον, οι δικαστές δεν δέχονται ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκισή του, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηθοποιός έχει καταρρεύσει, καθώς δεν πίστευε ποτέ ότι θα βρεθεί στη φυλακή, ενώ απέρριψαν και τους ισχυρισμούς Φιλιππίδη πως οι καταγγέλλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, αφού τα ονόματα καμίας εκ των τριών ηθοποιών δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ