Εύβοια - Καταγγελία: «Είμαι πυρόπληκτος και η τράπεζα μου ζητάει τις δόσεις του δανείου» (vid)

Εύβοια - Καταγγελία: «Είμαι πυρόπληκτος και η τράπεζα μου ζητάει τις δόσεις του δανείου» (vid)

Όπως τονίζει ο καταγγέλλων αν και οι δανειακές υποχρεώσεις έχουν «παγώσει» για τους πυρόπληκτους στους δήμους της Βόρειας Εύβοιας, η τράπεζα όπως τονίζει, τον καλεί να πληρώσει τους τόκους του δανείου του.

Οι τράπεζες ζητούν χρήματα από τους πυρόπληκτους, ενώ έχουν ανασταλεί οι δανειακές υποχρεώσεις για 6 μήνες. Αυτό υποστηρίζει με καταγγελία του, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αιδηψού, στην Εύβοια…

Η καταγγελία του Θοδωρή Ρουμελιώτη έγινε το πρωί στο Mega. Αν και οι δανειακές υποχρεώσεις έχουν «παγώσει» για τους πυρόπληκτους στους δήμους της Βόρειας Εύβοιας, η τράπεζα όπως τονίζει, τον καλεί να πληρώσει τους τόκους του δανείου του.

«Δεν έχει καταστραφεί η επιχείρησή μου, αλλά είμαι πληττόμενος. Υπάρχει απόφαση ότι όλοι οι δημότες και οι επιχειρηματίες για τους δύο δήμους της Εύβοιας που είναι πυρόπληκτοι, μπορούν να μπουν σε αναστολή των δανειακών συμβάσεων.

Μου έστειλαν μέσω mail μία αίτηση, η οποία έλεγε ότι πρέπει να αποδεχτούμε ότι την περίοδο της αναστολής της σύμβασης θα πρέπει να πληρώνουμε τους τόκους. Αυτό δεν γίνεται», κατήγγειλε ο Θοδωρής Ρουμελιώτης, πρόεδρος ξενοδόχων Αιδηψού.

Οι δόσεις που πλήρωνε ο κ. Ρουμελιώτης ανέρχονται στα 1.100 ευρώ περίπου, ενώ οι τόκοι είναι στα 800 ευρώ. Ουσιαστικά, η τράπεζα τον καλεί να πληρώσει το ποσό των τόκων, ακόμα κι αν υπάρχει απόφαση που «παγώνει» τις δανειακές υποχρεώσεις των κατοίκων των δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, οι οποίοι θεωρούνται πυρόπληκτοι.

«Αποδέχτηκαν ότι δεν είναι ορθό, αλλά έγκριση για την ένταξη δεν έχει έρθει ακόμα», είπε η δικηγόρος του, Αριάδνη Νούκα. «Αυτό που ξέρω αυτή τη στιγμή είναι ότι οι άλλες τράπεζες δεν δίνουν καν αίτηση, πολλές από αυτές δεν έχουν ενημέρωση», πρόσθεσε ο κ. Ρουμελιώτης

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ