Δήμαρχος Μαντουδίου: Τεράστιο πύρινο μέτωπο - 10 οικισμοί έχουν εκκενωθεί

Δήμαρχος Μαντουδίου: Τεράστιο πύρινο μέτωπο - 10 οικισμοί έχουν εκκενωθεί

Ο κ. Τσαπουρνιώτης ζήτησε ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής και ειδικά των εναέριων, αναφέροντας ότι επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ επιχειρεί και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev. 

Για τεράστιο πύρινο μέτωπο περιμετρικά της λίμνης της Εύβοιας, μήκους 12 με 13 χιλιομέτρων, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Όπως επισήμανε, έχουν εκκενωθεί 10 οικισμοί και έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα, δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα, καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από οικισμούς.

Ο κ. Τσαπουρνιώτης ζήτησε ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής και ειδικά των εναέριων, αναφέροντας ότι επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ επιχειρεί και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev.

Τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καεί μέχρι στιγμής στο δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αργύρης Λιάσκος, κάνοντας παράλληλα εκκλησιά για εναέρια μέσα καθώς η φωτιά συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά την αρχική αδυναμία των εναέριων μέσων να πραγματοποιήσουν ρίψεις, λόγω των πυκνών καπνών και κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού σήμερα στις 6.30 το πρωί αποφασίστηκε «να αυξηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα στα 32 τουλάχιστον, ενώ διατίθεται η μέγιστη δύναμη σε υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών».


«Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, τα στελέχη του δασαρχείου, της περιφέρειας και του δήμου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες. Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ και δύσκολο δρόμο» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ