Τραγωδία στα Χανιά: Συγκλονίζουν τα στοιχεία για το θάνατο της 11χρονης

Τραγωδία στα Χανιά: Συγκλονίζουν τα στοιχεία για το θάνατο της 11χρονης

«Ένα ερώτημα είναι το κατά πόσο μετά το περιστατικό του 2019 οι κοινωνικές υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια»

Για την υπόθεση της 11χρονης από τα Χανιά, που εντοπίστηκε νεκρή σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή, 15 λεπτά από το σπίτι της μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega οι κ.κ. Σπήλιος Κρικέτος, Γ.Γ. Αστυνομικών Υπαλλήλων της Δυτικής Αττικής, και Παντελής Γιαΐτσης, δημοσιογράφος του Antenna Δυτικής Κρήτης.

«Τα προβλήματα εντός της οικογένειας ξεκινούν αρκετά χρόνια πίσω. Το 2017 έχει παρέμβει ο Σύλλογος Τριτέκνων γιατί το σπίτι της οικογένειας πλημμύριζε. Αν θυμάμαι καλά, από τότε οι γονείς του παιδιού ήταν σε διάσταση. Το 2019 έχουμε περιστατικό στο 14ο δημοτικό σχολείο Χανίων με τον πατέρα να πηγαίνει να παραλάβει το μικρό αγοράκι της οικογένειας, λόγω των ασφαλιστικών μέτρων δεν μπόρεσε να το πάρει, και ξυλοκόπησε μια δασκάλα. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια. Υπάρχει ένα περίεργο παρελθόν», σημείωσε ο Παντελής Γιαΐτσης.

«Χάθηκε ένα μικρό παιδί και όλα ξεκινούν μέσα από την οικογένεια. Πρέπει στα ανήλικα παιδιά η οικογένεια να είναι δίπλα γιατί εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα το βρουν οι συνάδελφοι. Ξέρω όμως ότι παιδιά 11 χρονών δεν τα αφήνεις 8 η ώρα το βράδυ να κυκλοφορούν μόνα τους. Οφείλει η οικογένεια να τα προστατέψει. Ως αστυνομία, έχουμε την Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων. Κάνω έκκληση σε όποιον ακούει, γνωρίζει ή μαθαίνει κάτι για ένα παιδί να απευθυνθεί στην Υπηρεσία», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Κρικέτος.

«Ένα ερώτημα είναι το κατά πόσο μετά το περιστατικό του 2019 οι κοινωνικές υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια. Όταν κλείνει μια πόρτα ενός σπιτιού, κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει μέσα του. Δεν αφήνεις ένα παιδί 11 ετών στις 8-9-10 η ώρα τη νύχτα έξω μόνο του και δηλώνεις την εξαφάνιση το επόμενο πρωί. Το παιδί έπεσε με κάθετη φορά στα βράχια σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Δεν υπάρχουν μώλωπες που να υποδεικνύουν ότι κάποιος το έσπρωξε ή κάτι τέτοιο. Έχουμε τα δύο σενάρια του ατυχήματος ή της αυτοχειρίας», ανέφερε κλείνοντας ο Παντελής Γιαΐτσης.

Φωτό Flashnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ