Διαδημοτικές μετακινήσεις: Καταργείται η απαγόρευση από τη Δευτέρα του Πάσχα

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Καταργείται η απαγόρευση από τη Δευτέρα του Πάσχα

Τέλος οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Δευτέρα (3/5) - Ανοίγει η εστίαση - Όλες οι αλλαγές

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου μπαίνει τέλος στους περιορισμούς μετακινήσεων από δήμο σε δήμο. Την ίδια μέρα εκτός από την απελευθέρωση στις διαδημοτικές μετακινήσεις, ανοίγει και η εστίαση.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα δεν επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές παρά μόνο εάν πρόκειται για μετάβαση σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής στέλνοντας sms. Επιτρέπονται επίσης τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης με τον κωδικό "6".

Αλλαγές στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Από την Δευτέρα του Πάσχα αλλάζει και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα καθώς θα αρχίζει από τις 23:00. Αυτό σημαίνει πως και η εστίαση θα κλείνει εκείνη την συγκεκριμένη ώρα. Επειδή θεωρείται αυτονόητο πως οι πελάτες που θα φύγουν αργά από τα καταστήματα εστίασης, δεν θα μπορούν να φτάσουν στα σπίτια τους έγκαιρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε το τι θα ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τι θα ισχύσει για την εστίαση

Η εστίαση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα επιτρέπεται να κάθονται έως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι και επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες. Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων θα πρέπει να είναι στα 2 μέτρα, ενώ πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ