Τροχαίο στη Γαύδο: “Ζήτημα ποινικών-αστικών ευθυνών εγείρουν οι καθυστερήσεις στην αεροδιακομιδή”

Τροχαίο στη Γαύδο: “Ζήτημα ποινικών-αστικών ευθυνών εγείρουν οι καθυστερήσεις στην αεροδιακομιδή”

Ο δικηγόρος Φίλιππος Σκαμπαρδώνης αμφισβήτησε ευθέως τις καταθέσεις του 40χρονου φίλου της Κορίνας, καθώς όπως είπε έπεσε σε αντιφάσεις στις καταθέσεις του

“Εγκληματική” χαρακτήρισε την “πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων”, ο δικηγόρος Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι» για τις συνθήκες του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή της 27χρονης Κορίνας στη Γαύδο.

“Θέλουμε να ενημερωθούμε” τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, “ποιος ήταν ο εντεταλμένος για την πτητική άδεια του ελικοπτέρου. Δεν είναι δυνατόν στις 6:15 το αργότερο να έχουν ενημερωθεί όλοι οι συναρμόδιοι, να έχουν ενημερωθεί ο εντόπιος γιατρός, η εντόπια αστυνομία, η τροχαία Χανίων, η αστυνομία Χανίων, η εντόπια πυροσβεστική, η πυροσβεστική Χανίων, η ΕΜΑΚ του νομού Ηρακλείου, το 166, να είχαν ενημερωθεί άπαντες και να μην δόθηκε έστω μία ευκαιρία σε αυτό το άτυχο κορίτσι να παλέψει για τη ζωή του, παρά εξέπνευσε στις 10:20 εντελώς αβοήθητο”.

“Εγείρονται πάρα πολλά ερωτήματα. Έφθασαν στις 12 το μεσημέρι για να μεταφέρουν το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας στις 2:00 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο. Η ανικανότητα αυτών των ανθρώπων κοστίζει ζωές, εγείρονται ποινικές και αστικές ευθύνες” επεσήμανε.

Επίσης, ο κ. Σκαμπαρδώνης αμφισβήτησε ευθέως τις καταθέσεις του 40χρονου φίλου της Κορίνας, καθώς όπως είπε έπεσε σε αντιφάσεις στις καταθέσεις του.

Επίσης, σημείωσε, ότι αναμένουν τα “αποτελέσματα των αιματολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που θα κρίνουν την οδηγική επάρκειά του κατά τον χρόνο του δυστυχήματος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ