Σηκώνουν ρολά τα καταστήματα - Πώς γίνονται οι αγορές - Αυτά είναι τα μηνύματα που στέλνει το 13032

Σηκώνουν ρολά τα καταστήματα - Πώς γίνονται οι αγορές - Αυτά είναι τα μηνύματα που στέλνει το 13032

Πρώτο βήμα για επανεκκίνηση της οικονομίας σήμερα Δευτέρα - Η διαδικασία των αγορών αναλυτικά

Με μεγάλο μέρος των εμπορικών καταστημάτων να επαναλειτουργεί σήμερα Δευτέρα ξεκινά η προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας. Αντιδράσεις, ωστόσο, προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τη λειτουργία του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαϊα, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο (όπως η Αττική) κλειστά παραμένουν πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και καταστήματα που λειτουργούν με το μοντέλο shop in shop.

Τονίζεται πως η επαναλειτουργία των καταστημάτων δεν σημαίνει και την πλήρη απελευθέρωση των μετακινήσεων. Οι πολίτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αγορές θα πρέπει ή να έχουν κλείσει ραντεβού με το κατάστημα που τους ενδιαφέρει (click inside) ή να έχουν παραγγείλει και πληρώσει μέσω διαδικτύου για να μεταβούν μετά στο κατάστημα και να παραλάβουν τα είδη που αγόρασαν (click away).

Η διαδημοτική μετακίνηση για τον συγκεκριμένο σκοπό επιτρέπεται με την προϋπόθεση ο πολίτης να έχει στείλει μήνυμα με το ονοματεπώνυμό του στο 13032.

Το 13032 θα επιστρέφει ένα μήνυμα που θα εγκρίνει τη μετακίνηση, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών ωρών. Επέκταση του χρόνου μετακίνησης δεν προβλέπεται.

Στην περίπτωση που μέσα στην ίδια ημέρα ο πολίτης επιχειρήσει να στείλει ξανά μήνυμα στο 13032 θα λαμβάνει απάντηση πως το αίτημα για τη μετακίνησή του δεν εγκρίνεται.

Επισημαίνεται πως το 13032 αφορά αποκλειστικά στις μετακινήσεις για αγορές από εμπορικά καταστήματα και πως καλύπτονται και περιπτώσεις διαδημοτικής μετακίνησης.

Αντίθετα για αγορές αγαθών πρώτης ανάγκης από καταστήματα τροφίμων εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση αποστολής μηνύματος στο 13033 με τον κωδικό 2 και με δυνατότητα κίνησης εντός των ορίων του δήμου ή σε ακτίνα δυο χλμ. για την περίπτωση διαδημοτικής μετακίνησης. Ολα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση των ελέγχων οι οποίοι κατά κοινή ομολογία έχουν ατονίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ